Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На 30 квадратних метрах – тисяча людей

Ось в такому "мурашнику" прописані тисячі людей.

Фото із сайту uazmi.org.

На 30 квадратних метрах – тисяча людей

Квартира-мурашник: у Києві на 30 квадратних метрах виявили тисячу прописаних осіб.

Київська міська державна адміністрація домовилась разом зі Службою безпеки України, Державною міграційною службою та податковими органами організувати спільні точкові «удари» по місцях масової реєстрації.        

У Києві виявили квартиру по вулиці Максима Берлинського, площею близько 30 кв м, в якій прописано більше тисячі осіб. Ще в одній квартирі по вулиці Кудряшова – 740 осіб, повідомляє сайт UAZMI.

Як розповів заступник голови КМДА Костянтин Усов на своїй сторінці у Facebook, подібних «густонаселених» квартир у Києві більше сотні. Столична влада планує найближчим часом перевірити усі подібні квартири-мурашники, де зареєстровано аномальну кількість людей.

Кажуть, що це окремий, напівлегальний бізнес. Його наслідок для держави – збільшення нелегальних мігрантів, узаконення іноземних кримінальних елементів та надання їм права постійного проживання в Україні, а також запис у «кияни» мешканців інших регіонів. Діти цих мешканців займають місця у дитячих садочках та школах. Вони отримують соціальні, медичні та транспортні пільги. Створюють додаткове навантаження на місцевий бюджет. Їхні голоси використовуються для маніпуляцій на виборах, вважає заступник Кличка.

Окрім цього, такі реєстрації унеможливлюють мобілізацію призовників. Місцева влада планує це припинити, проте є юридичні нюанси - законодавчих обмежень за кількістю реєстрацій на площу житла – немає, як і норми, яка б зобов’язувала особу там проживати.

Вихід – загальне скасування інституту реєстрації (прописки) і прив’язка всіх адміністративних сервісів до фактичного місця проживання, – вважає столичний чиновник. – Поки законодавець це не врегулював, будемо діяти по-іншому. Київська міська державна адміністрація домовилась разом зі Службою безпеки України, Державною міграційною службою та податковими органами організувати спільні точкові «удари» по місцях масової реєстрації.

Читайте також: ДІТИ-СИРОТИ ЗАЛИШИЛИСЬ БЕЗ ЖИТЛА

Telegram Channel