Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Долю Ліги Європи визначили воротарі

Доля зустрічі вирішувалася в післяматчевих пенальті.

GDANSK, POLAND - MAY 26: Geronimo Rulli of Villarreal saves the eleventh penalty from David De Gea of Manchester United in the penalty shoot out during the UEFA Europa League Final between Villarreal CF and Manchester United at Gdansk Arena on May 26, 2021 in Gdansk, Poland. (Photo by Kacper Pempel - Pool/Getty Images)

Фото Getty Images/Global Images Ukraine.

Долю Ліги Європи визначили воротарі

Перший трофей ЛЄ для клубу з 50-тисячного містечка і четвертий для Унаї Емері

У польському Гданську відбувся головний поєдинок Ліги Європи сезону 2020/21 років. Обидва фіналісти: і «Манчестер Юнайтед» і «Вільярреал» всіма своїми фібрами були націлені на завоювання трофею, і у обох сторін були свої козирі.

«Червоні дияволи», які останній раз вигравали єврокубок 4 роки тому, виглядали фаворитами протистояння.

«Червоні дияволи», які останній раз вигравали єврокубок 4 роки тому, виглядали фаворитами протистояння. Манкуніанці видали один з найкращих своїх сезонів за останні кілька років. У чемпіонаті підопічні Сульшера впевнено здобули друге місце і дуже сконцентровано поставилися до Ліги Європи. На шляху до фіналу манчестерці розібралися з «Реал Сосьєдадом», «Міланом», «Гранадою» і «Ромою».

«Вільярреал» такою опозицією на шляху до головного матчу турніру похвалитися не міг. У поточному сезоні «Жовта субмарина» на стадії плей-оф обіграла «РБ Зальцбург», київське «Динамо» та їхніх одноклубників із Загреба, ну і в півфіналі «Арсенал». Але не «скальпами» переможених команд лякали англійців іспанці - головний козир «Вільярреалу» був на тренерському містку - Унаї Емері, який тричі поспіль брав Лігу Європи з «Севільєю» і грав у фіналі з лондонськими «канонірами».

Матч, як і дощ в Гданську, почався неспішно. «Манчестер Юнайтед» зі старту заволодів м'ячем і почав подовгу його контролювати. «Вільярреал» грав дуже чіпко і не давав Кавані і Рашфорду втекти до воріт Руллі. Іспанці міцно перекрили флангові артерії англійців - прострілів від Шоу і Ван-Біссаки практично не було. У той же час «Жовта субмарина» чекала свого шансу, вибігаючи в контратаки.

Одна з таких трапилася на 29-й хвилині. Проти гравця іспанців порушили правила - навіс зі штрафного і Морено, відірвавшись від Ліндельофа, в один дотик відкрив рахунок в матчі - 1:0!

Читайте також: Ахметов розповів, як вибрав Де Дзербі (Відео)

Манкуніанці знову прибрали м'яч до своїх ніг, але добитися бажаного в першому таймі так і не змогли. Їхні атаки були занадто повільними, а захисні порядки іспанців - дуже надійними.

Після перерви «червоні дияволи» ще настирніше пішли на ворота Руллі. «Вільярреал» збився на відверту оборону, що не зовсім прикрашало фінал, але такого права Емері ніхто не міг позбавити. Та й проти нинішнього МЮ грати стрімголов дуже ризиковано. Але наполегливість підопічних Сульшера принесла свої плоди. На 55-ій хвилині після серії рикошетів Кавані першим опинився на м'ячі і пробив Руллі - 1:1.

Після пропущеного голу іспанська команда сіла в оборону, манчестерці не змогли забити другий і розвиток подій перейшов у додатковий час. Але як перший, так і другий екстра-тайми не порадували вболівальників не те що голами, а й просто гострими моментами.

Доля зустрічі вирішувалася в післяматчевих пенальті. І, варто сказати, такої серії не доводилося бачити давно. Всі гравці чудово пробили свої удари. Справа перейшла до ніг воротарів. Руллі забив Де Хеа, а потім і взяв пенальті від кіпера манкуніанців! 11:10 - «Вільярреал» вперше в історії виграє Лігу Європи. Магія Унаї Емері триває!

Фінал Ліги Європи.

«Вільярреал» - «Манчестер Юнайтед» - 1: 1 (11:10 - по пенальті)

 Морено, 29 - Кавані, 55

 Капу, 54, Фойт, 85 - Байї, 82, Кавані, 113

«Вільярреал»: Руллі, Педраса (Морено, 88), Фойт (Гаспар, 88), Альбіоль, Капу (Раба, 120), Парехо, Піно (Алькасер, 77), Торрес, Трігерос (Гомес, 77), Ж. Морено, Бакка (Коклен, 60)

«Манчестер Юнайтед»: де Хеа, Ван-Біссака (Мата, 120), Байї (Тунзебе, 115), Ліндельоф, Шоу, Мактомінай (Теллес, 120), Погба (Джеймс, 115), Грінвуд (Фред, 100), Фернандеш , Рашфорд, Кавані.

Арбітр: Клеман Турпен, Франція

Стадіон: «Енерга Гданськ», Гданськ, Польща

Telegram Channel