Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У федерації вирішили, що робити з хокеїстами-прогульщиками

Зараз у нас скрутне становище з гравцями.

Фото із сайту sportanalytic.com.

У федерації вирішили, що робити з хокеїстами-прогульщиками

Рада Федерації хокею України прийняла попереднє рішення щодо гравців, які не прибули до лав збірної України з хокею задля підготовки та участі в міжнародному турнірі «Beat COVID-19» в Любляні

До національної команди в травні не приєднались 7 гравців «Донбасу», 2 спортсмени «Сокола», які напередодні уклали контракти з командою з Дружківки, а також по одному хокеїсту з «Маріуполя» та «Краматорська», про це інформує сайт ФХУ.

Один із гравців, що не прибув, а саме Нікіта Буценко, має контракт із Міністерством молоді та спорту України як спортсмен-інструктор штатної команди національної збірної команди України з хокею з шайбою та отримує відповідну зарплату в межах 123 тисяч гривень на рік. 

Ба більше, в угоді Буценка та Міністерства молоді та спорту України є пункт про обов’язкову участь у всіх заходах національної команди, що передбачені Єдиним календарним планом фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України.

Так, Рада Федерації рекомендує Міністерству молоді та спорту України розірвати контракт із Буценком, адже він не виконав умови договору. 

Своє неприбуття до лав збірної України спортсмен клубу «Донбас» мотивував тим, що відчуває втому після насиченого сезону в чемпіонаті України та має мікротравми. При цьому він не проходив медичний огляд у головного лікаря збірної України, аби підтвердити наявність пошкоджень. Так, Рада Федерації рекомендує Міністерству молоді та спорту України розірвати контракт із Буценком, адже він не виконав умови договору. 

Рішення щодо інших гравців, буде винесено на наступному засіданні Ради Федерації. Наразі триває внутрішнє розслідування Федерації. 

Реклама Google

«Молоді хлопці були введені в оману – хтось боявся фінансового покарання, хтось – психологічного тиску. Тож, моя думка – ми не повинні їх списувати з рахунків. Варто провести з ними індивідуальні бесіди. Якщо вони й надалі не виявлятимуть бажання грати за національну команду в майбутньому, то, авжеж, ми й не будемо їх викликати. Так, буде складніше виконати поставлені перед нами завдання. Але це можливо. 

Коли я виступав за збірну, для мене це була честь, ми приїжджали попри травми. Зараз у нас скрутне становище з гравцями. Українці не займають провідні ролі в українських клубах, не беруть участі у вирішальних моментах матчу – майже не грають у більшості чи меншості, не виходять на останніх хвилинах протистояння. Наші хлопці сидять на лавках, поки грають легіонери. Це відображається й на рівні збірної. Ми хочемо донести це до гравців, пояснити їм же їхню цінність», – зазначив головний тренер національної команди Вадим Шахрайчук під час засідання. 

Читайте також: Вихованець «Шахтаря» продовжить кар'єру в Росії

Нагадаємо, що 16 квітня Федерація хокею України надіслала виклики до національної збірної України до всіх команд гравців-кандидатів. Представники «Донбасу», «Краматорська», «Маріуполя» та «Білого Барса» не надали вчасно відповідь, після чого виклики було продубльовано 23 квітня. Однак і на ці листи клуби не відреагували.  

Лише 27 квітня керівництво команд зазначило, що викликані до лав збірної спортсмени, не мають чинних контрактів із клубами. Відповідно зв’язуватись із ними необхідно напряму. Після цього низка гравців відмовилась приїздити до збірної в особистих розмовах із представниками ФХУ.

Telegram Channel