Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
 У Шацьку хочуть створити музей

Домовилися, що зібрані матеріали та експонати тимчасово зберігатимуться в одному з навчальних закладів громади.

Фото shsrada.gov.ua.

У Шацьку хочуть створити музей

Про це йшлося під час круглого столу за участі шацьких посадовців

Шацький селищний голова Сергій Карпук став ініціатором заходу. До діалогу долучилися директор Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості.Мирослава Терета, заступник селищного голови Людмила Єрофєєва, голова організації ветеранів Адам Дударчук, підприємиця, голова громадської організації «Небайдужі Шацької громади» Неля Сацюк, підприємець, екскурсовод, краєзнавець Петро Зуб, фахівці «Центру розвитку громади» та відділів селищної ради, інформує Шацька селищна рада.

– Потреба відкриття в громаді музею назріла давно, адже ми живемо в краї, багатому природою, історією, культурою та звичаями. Багато цінних експонатів нашої матеріальної і духовної спадщини зберігаються нині в приватних колекціях, у шкільних музеях, кімнатах при клубах і будинках культури. Потрібно зібрати їх в одному місці і презентувати як місцевим жителям, зокрема школярам, студентам, так і туристам, які відвідують наш край, – зазначив очільник громади.

Музей повинен розташовуватися в приміщенні колишньої початкової школи по вул. Шевченка.

Учасники обговорили питання пошуку будівлі під музей і зійшлися на думці, що заклад повинен розташовуватися в приміщенні колишньої початкової школи по вул. Шевченка (біля районної філії Волинського ОЦЗ), оскільки це центр селища, куди зручно дійти, доїхати, де можна облаштувати стоянку для авто.

Читайте також: При школі на Волині діє три музеї, один із них – єдиний в Україні (Фото)

Але, зі слів Сергія Карпука, лише на те, щоб привести у відповідність документацію на цю будівлю, потрібні  понад 5 млн. грн. Немалі кошти на оформлення документів та будівництво можливо залучити, пишучи проєкти, беручи участь у конкурсах і вивчаючи можливість фінансування з Євросоюзу.

Саме цим буде займатися найближчим часом новостворена робоча група. Одночасно розпочнеться процес збору інформації та старовинних речей, до якого будуть залучені вчителі-історики та небайдужі жителі громади. Домовилися, що зібрані матеріали та експонати тимчасово зберігатимуться в одному з навчальних закладів громади.

Присутні не оминули увагою і питання про директора музею. На зустрічі обговорили декілька варіантів, але загалом пошук кандидатури триває.

Telegram Channel