Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Старовижівчанка вишила  книгу із заповідями Божими

Жінка впевнена, праця, в яку вкладаєш свою душу й фантазію, дає гарні результати.

Фото з архіву Лариси Дудки.

Старовижівчанка вишила книгу із заповідями Божими

Лариса Дудка із Седлища вишиває уже уже понад чотири десятки літ

Жінка впевнена, рушники, у які вкладаєш свою душу й фантазію, неповторні, красиві. У доробку майстрині є й вишиті сорочки двох синів та чоловіка, а також ікони, пише Район.Стара Вижівка.

Із 2000 року Лариса Дудка співає у церковному хорі Свято-Георгіївського храму, що у Седлищі. Також є учасницею вокального колективу «Передзвін» місцевого сільського клубу. 

«Першою наставницею була моя бабуся Поля. Пам’ятаю, навчаючи тримати голку в руках, приказувала: «Тільки не приший полотно до штанців…». Я ж іще не вміла, мало не на колінах його тримала», − розповідає Лариса Дудка. - З яким настроєм вишиваєш, така й «погода» буде в домі, де «житиме» готова вишивка. Стараюсь працювати у гарному настрої, а вишивання мене ще й заспокоює. Якось моя знайома порадила: «Починай-но вишивати щось масштабне. Я й замислилась, що б і справді неординарне відтворити на полотні? І от надумала вишити книгу із Заповідями Божими. Благословення на кропітку працю попросила у настоятеля нашого храму протоієрея Ігоря Тимощука». 

Реклама Google

Із 2000 року вона співає у церковному хорі Свято-Георгіївського храму, що у Седлищі. Також є учасницею вокального колективу «Передзвін» місцевого сільського клубу. 

Читайте також: Хто переміг на турінірі з міні-футболу у Старій Вижівці

Telegram Channel