Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Священник скандально висловлювався про аборти: його відсторонили від богослужінь (Відео)

Отакої!

Фото УНІАН.

Священник скандально висловлювався про аборти: його відсторонили від богослужінь (Відео)

Олександра Дедюхіна на три місяці «відлучили» від публічної діяльності у соціальних мережах

Єпархіальна рада покарала полтавського священика ПЦУ і депутата від «Європейської Солідарності» Олександра Дедюхіна після його висловлювань щодо абортів.

Про це 7 червня повідомляється на офіційному сайті Полтавської єпархії, передає УНІАН.

Мова про скандал, який зчинився минулого тижня. Тоді настоятель Свято-Миколаївської релігійної громади написав у Facebook про аборти, зокрема, назвавши недорозвинутими тих, хто вимагає права розпоряджатись своїм тілом. Через це його звинуватили у сексизмі.

Реклама Google

Єпархіальна рада констатувала «факт неприпустимості для священнослужителя і культурної особистості деяких вжитих ним висловлювань».

У єпархії проаналізували низку дописів Дедюхіна за 2021 рік та зробили висновок, що в публікаціях фігурують «висловлювання, які принижують людську гідність, розпалюють ворожнечу в суспільстві на політичному ґрунті, суперечать фундаментальним принципам християнської моралі та етичним нормам православної аскетики, завдають шкоди авторитету Православної церкви України».

Тепер до 19 серпня його відсторонили від звершення Божественної літургії, а також поставили перед ним вимогу припинити до 6 вересня 2021 року «будь-яку публічну діяльність у соцмережах».

«Надалі таку публічну діяльність він може провадити виключно в межах норм християнської моралі та пастирської етики», - зазначається в рішенні ради.

Окрім того, рада запропонувала панотцю зробити вибір: залишатися священиком або бути політиком-блогером.

Православної церкви та провадити свою пастирську діяльність згідно з церковними правилами та присяги священнослужителя чи обрати шлях світського політика та блогера. В разі повторення вищевикладених порушень керуючим єпархії має бути накладено суворіші канонічні покарання або ж справу слід передати на розгляд Священного синоду Православної церкви України», - повідомляється на сайті.

Єпархіальна рада констатувала «факт неприпустимості для священнослужителя і культурної особистості деяких вжитих ним висловлювань».

Водночас, учасники засідання ради підкреслили, що «згідно з віровченням Православної церкви та здорового глузду» дитина до народження, хоч і перебуває в лоні матері, однак не є її частиною, а є людською особистістю «від моменту зачаття, її життя є цінним, як кожне людське життя, і потребує захисту».

Читайте також: У єпархії УПЦ Московського патріархату відреагували на волинського священника в жіночому одязі.

Telegram Channel