Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Синоптики радять волинянам терміново розпочинати купальний сезон

Можна сказати, що справжнє літо вже настало.

Фото із сайту pinterest.com.

Синоптики радять волинянам терміново розпочинати купальний сезон

Буде тепло, але не спекотно – саме так характеризують примхливу червневу погоду на території області волинські синоптики. То яким же загалом буде перший місяць літа для волинян та чи можна буде покупатися вже цього тижня

Про найактуальніші прогнози погоди на наступний тиждень розповіли у Волинському обласному центрі гідрометеорології, передає ІА Волинські новини.

Як повідомила провідний синоптик Волинського гідрометцентру Світлана Дриганюк, зважаючи на температурні показники повітря та води, волинянам можна сміливо розпочинати купальний сезон, адже, станом на 8 червня, температура води в озері Світязь прогрілася до 19 градусів вище нуля, а у річці Стир поблизу Луцька – 20 градусів з позначкою «плюс».

У атмосфері відбуваються певні процеси, змінюється клімат. Але в цілому треба сприймати такі погодні примхи нормально.

До кінця тижня погода на території області буде наступною: вночі – переважно без опадів, а ось вдень, особливо у другій його половині, може дощити (окремі короткочасні грозові дощі). Здебільшого, переважатиме вітер північно-західного напрямку – 5-10 метрів за секунду.

У середньому нічна температура повітря на території області коливатиметься від 10 до 15 градусів тепла, денна сягне позначки 20-25 градусів вище нуля.

Невеличке похолодання очікують в неділю, 13 червня. У цей день буде хмарно, а денні показники термометра знизяться до +18-22 градусів. Синоптики прогнозують короткочасні дощі.

«Можна сказати, що справжнє літо вже настало. Звичайно, не без того, що будуть окремі дні з прохолоднішим температурним режимом. Але це будуть короткочасні періоди і переважатиме тепла погода. Можливо, буде й не так спекотно, як хотілося б, але й не холодно. Але ж вода холоне повільніше, ніж повітря, тому річки та озера триматимуть температуру 19-20 градусів тепла», – каже Світлана Дриганюк.

Читайте також: Потрібна психіатрична допомога: волинянин втрапив за ґрати за зґвалтування сестри

Метеоролог запевняє, що, не зважаючи на погодні примхи, волинянам слід дивитися на температурні гойдалки з оптимізмом.

«Бо це ж природа. І, на жаль, ми трошки у неї втрутилися. У атмосфері відбуваються певні процеси, змінюється клімат. Але в цілому треба сприймати такі погодні примхи нормально», – посміхається синоптик.

Telegram Channel