Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Звільнений кіборг «Рахман» не підтвердив версію про навмисне затягування його обміну

Андрія Гречанова звільнили під час обміну 30 листопада 2015 року.

Фото 5 канал.

Звільнений кіборг «Рахман» не підтвердив версію про навмисне затягування його обміну

Повернення з полону не відбулося би без указу Порошенка, зауважує ветеран АТО

Захисник Донецького аеропорту, «кіборг» Андрій Гречанов, відомий під позивним «Рахман», не підтвердив, що оприлюднені напередодні, 7 червня, «плівки Медведчука» свідчать про затягування його звільнення з полону.

Про це «Рахман» заявив у коментарі Hromadske, інформує «5 канал».

Ветеран АТО наголосив, що для нього найголовнішим є вже сам факт повернення додому з неволі. А без указу Петра Порошенка про помилування російського військового Володимира Старкова – звільнення б не відбулось.

«Я вдома – це факт. Якщо говорити про ці записи, то я не чув, щоб він (Віктор Медведчук, – ред.) гальмував [звільнення]. Йде розмова про мене, про обмін. Там же не йдеться «Нехай, нехай ще трохи посидить – і ми його заберемо?». Якщо стало питання – «майора на майора», то майор засуджений, і його помилувати може тільки президент», – зазначив Гречанов.

За його словами, нині найголовнішим є сам факт повернення з полону.

Якщо стало питання – «майора на майора», то майор засуджений, і його помилувати може тільки президент.

«Я знаю, що я зараз вдома, я живий, я з сім'єю, я знову повернувся до армії. Наслідки полону? Можливо. Але це вже інша розмова», – вказав він.

Окремо «кіборг» уточнив, що не хотів би коментувати дії особисто Віктора Медведчука, а також не може бути впевним, що на записах саме його голос.

Читайте також у нас: Генерал-лейтенант Забродський стане спікером гутіркової галявини фестивалю «Холодний Яр».

Довідка. Андрія Гречанова звільнили під час обміну 30 листопада 2015 року. Перед цим Петро Порошенко помилував засудженого до 14 років російського військового Володимира Старкова на прізвисько «Камаз».

 

Telegram Channel