Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На знищення борщівника у Луцькій громаді виділили 100 тисяч гривень (Відео)

У цю пору легше боротися з рослиною поки вона не досить задерев’яніла та не пустила цвіт.

Фото Суспільного Волинь.

На знищення борщівника у Луцькій громаді виділили 100 тисяч гривень (Відео)

Зокрема, в районі дитячої залізниці вже почали зрізати рослину цього виду

На боротьбу з борщівником в Луцькій громаді цьогоріч міська рада передбачила 100 тисяч гривень, повідомила Суспільному начальниця відділу екології Луцької міськради Оксана Лисак.

Посадовиця каже: в межах міста територія поширення рослини не збільшується та подекуди зменшується, проте у прилеглих громадах площі, де росте борщівник, дуже великі.

 

 Знищувати борщівник, згідно з розпорядженням міського голови, повинні власники та користувачі земельних ділянок.

Торік ця рослина розрослася на Волині на 86 гектарів.

Торік ця рослина розрослася на Волині на 86 гектарів, розповіла начальниця відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки Світлана Климчук. Говорить: за останні десять років борщівник розсіявся у населених пунктах області.

 

 

Початок літа – час боротьби з борщівником, зазначила фітосанітарна інспекторка Світлана Климчук. У цю пору легше боротися з рослиною поки вона не досить задерев’яніла та не пустила цвіт. З її слів, серед ефективних способів боротьби з борщівником – метод переорювання, підкопування нижче бруньки на 10-15 сантиметрів і застосування пестицидів.

Читайте також: Після перегляду теленовин пенсіонерка подумала, що наступають москалі й сховалася у криниці

Як розповів Суспільному лікар Роман Трач, чотирьом пацієнтам на місцях опіків борщівником робили пересадку шкіри. Цього року, каже медик, з опіками від цієї рослини пацієнтів не було.

 

Telegram Channel