Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
На Рівненщині двох поліцейських судитимуть, бо хотіли хабар за те, що закриють очі на злочин

Покарають за те, що замість слідувати букві закону, правоохоронці нею знехтували.

Фото Укрінформу.

На Рівненщині двох поліцейських судитимуть, бо хотіли хабар за те, що закриють очі на злочин

Викрили оперативників у квітні цього року. Вони вимагали 3 тисячі гривень

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до Рівненського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох працівників Рівненського управління поліції ГУНП в Рівненській області. Про це інформує пресслужба прокуратури Рівненщини.

Поліцейські вимагали та отримали від мешканця міста Рівне неправомірну вигоду у розмірі 3000 гривень, за непритягнення до кримінальної відповідальності за злочин, пов’язаний з незаконним обігом наркотичних засобів.

Слідством встановлено, що поліцейські вимагали та отримали від мешканця міста Рівне неправомірну вигоду у розмірі 3000 гривень, за непритягнення до кримінальної відповідальності за злочин, пов’язаний з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. Викрили оперативників у квітні цього року.

Їхні дії кваліфікують як вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

  Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівне) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Оперативний супровід – ВБКОЗ УСБУ в Рівненській області.

Читайте також: На Волині поляки реставруватимуть цвинтар

   Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Telegram Channel