Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Горохів відзначив своє 781-річчя (Фото)

День міста в Горохові.

Фото Лесі Влашинець.

Горохів відзначив своє 781-річчя (Фото)

- І маленьке місто може стати Всесвітом, коли в ньому є ті, кого ти любиш. Всі і ми і кожен із нас є продовженням нашого Горохова,  –  так думає Горохівський міський голова Віктор Годик

Іменини рідного міста горохівчани завжди відзначають у величне свято Воскресіння Господнього. Святкування починається традиційно шанобливо - з молитов у Свято-Вознесенському храмі, де настоятелем старший декан Горохівського деканату о.Андрій Сидор.  

Цьогоріч команда Горохівської міської ради на чолі з  Віктором Годиком знову приготувала жителям містам і гостям багато приємних сюрпризів. Передчуваючи, що свято буде гарним по-родинному, вшанувати його прийшло стільки гостей, що на чималій площі мало помалу – й не було б де впасти яблуку.

Доки високо не піднялося сонечко,  змагалися спортсмени: футболісти, любителі шахів і шашок  під час турнірів на кубок міста на стадіоні «Колос» , тенісисти – в  КДЮСШ імені Олександра Баламута.  

Втішалася до пізнього вечора дозвіллям і дітвора, примчавши на імпровізований майдан розваг із аніматорами, майстер-класами, конкурсами, дитячими атракціонами.

  На концерті з красномовною назвою «В щасливому місті – щасливі діти» кожна пісня звучала на «біс», а місцеві народні аматорські колективи порадували всіх пісенним дійством «Немає кращої землі ніж та, де ти живеш». 

Настання святкового полудня на майдані Незалежності міста засвідчили милозвучні мелодії духового оркестру, де затишно примостилися містечко майстрів, виставки, фотозони й арт-майданчики. Від захоплення не хотілося відходити від виставки-ярмарку робіт вихованців БДЮТ м.Горохів. Кликала цікавістю  фотоекскурсія  в «Минуле Горохова», молодість Ірини та Івана Міндюків (1935-1940 рр), співом - культурно-мистецьке містечко фольклорних колективів.  

Урочистість розпочалася позивними пісні Степана Кривенького «Ти живи сто віків, рідний наш Горохів», яку горохівчани величають візиткою свого мальовничого краю. А продовжилася молитовними словами старшого декана Горохівського деканату, настоятеля Свято-Вознесенського храму м.Горохів о.Андрія Сидора. Лейтмотивом виступу священника були слова про мир в Україні. 

Реклама Google

Як і завжди, на високій сцені було багато гостей. За хист господарника і людини чи не найбільше вдячних оплесків велелюдний майдан подарував Вікторові Годику. Місто й горохівчан щиро здоровили депутати Волинської обласної ради Тарас Щерблюк і Валентина Магурчак,  заступник голови Луцької райдержадміністрації Валентина Рижук, депутат обласної ради, помічник народного депутата України Вячеслава Рубльова Юрій Харченко, заступник голови Луцької районної ради Сергій Сівак,  голова Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, Берестечківський міський голова Ігор Грудзевич, Мар’янівський селищний голова Олег Басалик, 

За успіхи й перемоги, здобуті на славу Горохівщини, Горохівський міський голова Віктор Годик і секретар міської ради Наталія Ковальчук нагородили чимало горохівчан і колективів.

На концерті з красномовною назвою «В щасливому місті – щасливі діти» кожна пісня звучала на «біс», а місцеві народні аматорські колективи порадували всіх пісенним дійством «Немає кращої землі ніж та, де ти живеш». 

Дарунком на іменини був концерт Іллі Найди та Василя Мельниковича, а завершився чудовий день гуляннями із народним аматорським гуртом «Відлуння» НД «Просвіта» с.Лобачівка. 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel