Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Колишній помічник Путіна заявив, що Україну «можна повернути тільки силою»

Сурков поміркував про "повернення України".

Фото УНІАН.

Колишній помічник Путіна заявив, що Україну «можна повернути тільки силою»

Сурков виступив з антиукраїнською заявою

Колишній помічник президента РФ, тіньовий «куратор» агресії Росії на Донбасі Владислав Сурков заявив, що Україну «можна повернути тільки силою».

Про це він сказав в інтерв'ю Телеграм-каналу WarGonzo, передає УНІАН.

Про яку саме силу йдеться - Сурков не уточнив.

«Звичайно, силою. Силою! Сила буває різна, не тільки військова. Є ще сила спецслужб, вона інша. Є сила, так звана, м'яка, горезвісний термін, але вона теж існує. Є сила економічного впливу, політичного впливу», - заявив він.

У січні з'явилися повідомлення про звільнення Суркова з посади помічника Путіна. Сурков займався «курируванням політики щодо України».

Сурков також стверджує, що РФ нібито «виграє міжнародну ситуацію». Світ же, за його словами, «реально втомлюється від України».

Раніше ЗМІ опублікували запис, на якому кум Путіна Віктор Медведчук і колишній помічник Путіна Владислав Сурков в 2014 році обговорювали постачання електрики в окупований Крим і обмін полоненими на Донбасі. В СБУ пообіцяли провести її експертизу, про результати поки не повідомлялося.

Як відомо, у січні з'явилися повідомлення про звільнення Суркова з посади помічника Путіна. Сурков займався «курируванням політики щодо України». 11 лютого прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що «український напрямок» і питання «інтеграції» курирує заступник глави Адміністрації президента Козак. 18 лютого президент Росії Володимир Путін офіційно звільнив Суркова з посади свого помічника.

Читайте також: Далекобійник із Донецька своїми піснями про Путіна завоював інтернет

Джерело: УНІАН
Telegram Channel