Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
У Луцьку відкрили Почесне консульство Литовської Республіки

Почесним консулом Литовської Республіки у Луцьку став Сергій Мартиняк (крайній праворуч).

Фото Посольство Литви в Україні.

У Луцьку відкрили Почесне консульство Литовської Республіки

11 червня у Луцьку офіційно відкрили Почесне консульство Литовської Республіки у Волинській області

 Під час урочистого відкриття Посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас привітав Сергія Мартиняка з початком роботи на посаді Почесного консула Литовської Республіки у Луцьку.

Реклама Google

«Волинський регіон особливо важливий для Литви з огляду на історичну спадщину Великого Князівства Литовського. Відкриття Почесного консульства Литовської Республіки у Луцьку – ще один важливий крок, що показує рішучість Литви й надалі розвивати  двосторонні економічні, освітні, туристичні та культурні проєкти з західними областями України», - зазначив Посол В. Сарапінас.  

Волинський регіон особливо важливий для Литви з огляду на історичну спадщину Великого Князівства Литовського.

У церемонії взяв участь Віце-спікер Сейму Литовської Республіки Паулюс Саударгас, який у своїй промові висловив тверду підтримку Україні у її боротьбі з агресією, її євроінтеграційним та євроатлантичним прагненням.

У церемонії відкриття Консульства взяли участь Народний депутат України Ігор Гузь, заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Людмила Тимощук, Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Читайте також у нас: Позбавити громадянства нардепа-сепаратиста вимагають депутати Рівнеради​.

Джерело: Посольство Литви в Україні.
Telegram Channel