Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку в спорткомплексі вакцинують від коронавірусу всіх охочих: як це відбувається (Фото)

Вакцинуватися прийшло в першу годину 50 лучан.

Фото Суспільного.

У Луцьку в спорткомплексі вакцинують від коронавірусу всіх охочих: як це відбувається (Фото)

За першу годину щепили від коронавірусу півсотні людей

У спортивному комплексі за адресою проспект Президента Грушевського, 2Б, у Луцьку почав працювати перший на Волині Центр вакцинації проти COVID-19.

Центр запрацював 12 червня о 10:00.

За першу годину роботи лікарі щепили майже півсотні жителів обласного центру. Про це розповів Суспільному директор медінституту ВНУ імені Лесі Українки Андрій Поручинський.

Нагадаємо, завтра у Луцьку із 10:00 до 16:00 також вакцинуватимуть від коронавірусу всіх охочих

На момент відкриття центру біля входу в спорткомплекс сформувалася черга.

За пів години студентам медикам, які працюють у центрі волонтерами, вдалося скоординувати людей які прийшли на щеплення. Процес відбувається у кілька етапів. Спершу людей скеровують до реєстратора, який перевіряє попередній запис людини на щеплення. Далі – стіл, де людина підписує згоду на вакцинацію.

Після оформлення паперової згоди людину оглядає лікар. Лише після заключення про стан здоров'я та готовність до вакцинації відбувається щеплення. В Центрі нині усім охочим ввозять вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech.

На два дні роботи Центру вакцинації передбачили 700 доз препарату.

Після введення вакцини людина потрапляє в зону очікування. Тут усі вакциновані мають перебувати впродовж 20-30 хвилин. В разі погіршення самопочуття на місці є лікарі, які готові надати допомогу.

Кожному, хто отримав щеплення видають друковану пам'ятку, де зазначена інформація про наступне щеплення.

У Центрі вакцинації діє протиепідемічний режим. Тому в спорткомплексі облаштували окремі вхід та вихід з приміщення, – розповів координатор Луцького Центру вакцинації Віктор Максим'юк.

Цими вихідними в спорткомплексі працюють чотири бригади з вакцинації. 12 червня чергують медики з ЦПМСД та ЦПМСД №1.

13 червня щепитися у спорткомплексі можна буде з 10:00 до 16:00. Центр працюватиме без перерви на обід. Як медики щеплюватимуть наступних вихідних наразі ще вирішують, – розповів Віктор Максим'юк. У зв'язку із Трійцею графік роботи Центру вакцинації може змінитися.

 

 

 

 

 

 

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel