Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Порошенко як головний опонент Зеленського нарощує рейтинги

Порошенко скоротив відставання від Зеленського у рейтингу політичних симпатій виборців.

Фото 5 канал.

Порошенко як головний опонент Зеленського нарощує рейтинги

Розрив у другому турі між Порошенком та Зеленським, якщо порівняти з виборами 2019 року, суттєво скоротився

На виборах президента у другий тур вийшли б Володимир Зеленський та Петро Порошенко. Такі дані опитування Фонду «Демкратичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, проведеного спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 14 по 19 травня 2021 року.

Розрив у другому турі між Порошенком та Зеленським, якщо порівняти з виборами 2019 року, суттєво скоротився.

При цьому розрив у другому турі між Порошенком та Зеленським, якщо порівняти з виборами 2019 року, суттєво скоротився.

Якби вибори президента України відбувались би на момент опитування, то за Володимира Зеленського готові були проголосувати у першому турі 20% усіх опитаних (31% серед тих, хто прийде на вибори та визначився з голосом). Друге місце утримує п'ятий президент Петро Порошенко. За нього готові проголосувати 12% усіх опитаних (18,6% тих, хто визначився і прийде на виборчі дільниці).

Третє і четверте місця посідають Юрій Бойко та Юлія Тимошенко (різниця між ними менша за похибку дослідження). За першого серед усього населення готові проголосувати 8,8% виборців (12,7% тих, хто визначився і прийде голосувати), а за Тимошенко – 8,4% усього населення (11,7% тих, хто визначився і прийде на виборчі дільниці). На шостому місці – Ігор Смешко, який отримав 4,2% всіх виборців, або 5,7% тих, хто визначився і прийде на дільниці. Інші наявні кандидати не мають такої значної підтримки.

При моделюванні другого туру виборів президента за участю Зеленського та Порошенка, за першого б віддали свої голоси 60% виборців, за другого – 40%. Мовиться про тих, хто точно б взяв участь у голосуванні.

Як відомо, раніше SOCIS оприлюднив рейтинги, відповідно до яких Володимир Зеленський та Петро Порошенко залишаються лідерами електоральних симпатій.
Якби вибори відбулися наступної неділі, за Володимира Зеленського готові голосувати 28,1% тих, хто піде на вибори і визначився. За Петра Порошенка – 16,7%.

Таку ж тенденцію відзначив і КМІС. На виборах президента, якби вони відбувалися на початку червня, найбільшу підтримку отримав би В. Зеленський – 30,6% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором. На другому місці – П. Порошенко, якого підтримали б 17,4% серед тих, хто визначився.

Читайте також у нас: Опитування: «боротьба» Зеленського з олігархами – це популізм​.

Джерело: 5 канал.
Telegram Channel