Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
 Опитування: «боротьба» Зеленського з олігархами – це популізм

На третьому році президентства Володимир Зеленський вирішив боротись з олігархами.

Фото Радіо Свобода.

Опитування: «боротьба» Зеленського з олігархами – це популізм

Намір президента Володимира Зеленського провести деолігархізацію в Україні – це популістський крок, щоб підвищити свій рейтинг серед людей

Так вважають 35,7% українців, або відносна більшість опитаних Центром SOCIS.  Ще 12,9% вважають, що це намагання Зеленського та його оточення переділити власність і самим стати олігархами. 8,8% назвали це спробою взяти під контроль телеканали, які належать олігархам.

Реклама Google

Щирим прагненням до справедливості назвали боротьбу Зеленського з олігархами 20,1% опитаних, ще 11,4% вважають, що цей крок дозволить Україні стати успішною.

Загалом негативно до деолігархізації від Зеленського ставляться 57,4%, позитивно – 31,5% опитаних.

54,2% українців відзначили погіршення свого матеріального становища за останні два роки.

54,2% українців відзначили погіршення свого матеріального становища за останні два роки, 35,3% вважають, що воно не змінилося. Покращилось матеріальне становище у 9,1% опитаних.

29,2% опитаних вважають, що відповідальність за соціально-економічну ситуацію в Україні несе президент Зеленський, 29,5% - Уряд, 21,3% - Верховна Рада України, 1,4% - опозиція до влади.

61,2% українців вважають, що події в Україні розвиваються у неправильному напрямку, 21,1% - у правильному напрямку.

Читайте також у нас: Рейтинги партій «Слуга народу», «Європейська Солідарність» та ОПЗЖ приблизно однакові - соціологія КМІС.    

Терміни проведення дослідження: 28 травня – 3 червня 2021 року. Результати репрезентативні на рівні всієї країни за показниками віку (старші 18 років), статі, типу поселення (місто/село) та поділу на області. Опитування не проводилось в АР Крим та на непідконтрольній українській владі частині Донецької та Луганської областей. Загалом було опитано 2000 респондентів методом телефонного інтерв'ю САТІ. Статистична похибка 2,4%.

 

Джерело: Центр SOCIS
Telegram Channel