Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинський кріль пронюхав, хто виграє у парі Польща - Словаччина

Вся увага Словаччини прикута до Марека Гамшіка, який ніяк не залікує травму.

Фото із сайту football24.ua.

Волинський кріль пронюхав, хто виграє у парі Польща - Словаччина

Національні команди Польщі та Словаччини зіграють у першому турі групи E на чемпіонаті Європи-2020

Польща – Словаччина

14 червня, 19:00. Росія, Санкт-Петербург. Стадіон Крестовський.

Головний арбітр: Овідіу Хацеган (Румунія).

Прогноз нашого вухастого мольфара

Усім би таку впевненість та наполеглевість - наш редакційний кролик «Газети Волинь» не втомлюється робити сміливі та рішучі прогнози. З нами футбол дивитись цікавіше. Дізнавайтесь переможця гри у нашому відео.

Збірна Іспанії вважається фаворитом квартету E, а от за друге місце групи розгорнеться справжня боротьба між Швецією, Польщею та Словаччиною. Саме дві останні збірні з'ясують сильнішого в Санкт-Петербурзі. Для «Кадри» чемпіонат Європи-2020 стане вже четвертим поспіль, тоді як словаки вдруге поспіль кваліфікувалися на континентальний форум. На Євро-2016 Словаччина вилетіла у 1/8 фіналу (0:3 від Німеччини), а поляки припинили боротьбу за трофей на стадію пізніше, вилетівши від Португалії в серії пенальті, пише Футбол24.

«Червоно-білі» під керівництвом Єжи Бженчека впевнено пройшли кваліфікацію на чемпіонат, впевнено посівши перше місце у своїй групі. Але на турнір команду повезе португалець Паулу Соуза. Словаки змушені були пробиватися на Євро через плей-офф Ліги націй. «Соколи» у півфіналі здолали Ірландію (1:0), а у фіналі плей-офф виявилися сильнішими за Північну Ірландію (2:1).

Цей матч стане 9-м в історії протистоянь Польщі та Словаччини.

Цей матч стане 9-м в історії протистоянь Польщі та Словаччини. Наразі перевага на боці останніх – 4 перемоги проти 3-х, а ще один поєдинок завершився миром. Обидві збірні не надто вдало виступають на чемпіонатах Європи. Словаки після розпаду Чехословаччини здобули лише одну перемогу (над Росією), а Польща вперше виграла на Євро у 2016-му.

«Кадра» після призначення Паулу Соузи виграла тільки один поєдинок – та й той у скромної Андорри. У двох товариських матчах перед Євро поляки на домашніх аренах розійшлися миром з Росією та Ісландією.

Цікаво, що команда Паулу Соузи відмовилася проводити передматчеве тренування в Росії. УЄФА запропонував Польщі резервну арену в Санкт-Петербурзі, щоб поберегти газон Крестовського, але «Кадра» категорично не пристала на такий варіант і вирішила готуватися до старту Євро на своїй базі в Сопоті.

Польща відмовилася тренуватися в Росії перед стартом Євро – команда динамівця відхилила пропозицію УЄФА

Що стосується Словаччини, то підопічні Штефана Тарковіча в поточному році ще не програвали. Але і виграли лише один із останніх 5-ти поєдинків, обігравши Росію в кваліфікації на ЧС-2022. Головне сподівання словаків – звісно ж, Марек Гамшік, який нещодавно після нетривалого періоду в Гетеборзі перебрався в турецький Трабзонспор. Але не «ірокезом» єдиним – виділяються, зокрема, Мілан Шкріняр, Станіслав Лоботка, Юрай Куцка, Роберт Мак та Ондрей Дуда.

Кадрова ситуація

У Паулу Соузи є проблеми в атаці, адже «Кадра» через травми втратила спершу Кшиштофа Пйонтека, а згодом до свого колеги в лазареті приєднався і Аркадіуш Мілік. Відповідно, головні сподівання поляків в атаці покладаються на Роберта Лєвандовскі, якому активно допомагатиме Пйотр Зєлінські з Наполі. Не зможуть зіграти на Євро Крістіан Белік, Яцек Гуральські та Аркадіуш Реца. Проблеми зі здоров'ям і в Яна Беднарека, але тренерський штаб сподівається на його участь у матчі першого туру.

Вся увага Словаччини прикута до Марека Гамшіка, який ніяк не залікує травму. Ветеран не зіграв у жодному товариському матчі перед Євро, але на турнірі повинен допомогти своїй команді. Не виключено, що для 33-річного екс-бомбардира Наполі цей турнір стане останнім у збірній, тому Гамшік докладе всіх зусиль, щоб все ж вийти на поле.

Орієнтовні склади на матч Польща – Словаччина

Польща: Щенсни – Кендзьора, Беднарек, Давідовіч, Пухач – Юзвяк, Модер, Криховяк, Кліх – Лєвандовскі, Зєлінські.

Словаччина: Дубравка – Пекарік, Шатка, Шкріняр, Губочан – Громада, Куцка – Мак, Гамшік, Гараслін – Дуда.

Telegram Channel