Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В Україні монету в 1 грн продають за тисячу євро

Справа в тому, що гривня 1992-го виготовлена без написів, насічок і малюнків на ребрі.

В Україні монету в 1 грн продають за тисячу євро

В Україні монету 1992 року випуску номіналом в 1 гривню продають за 15-30 тис. грн (в еквіваленті до 1 тис. євро). Особливість такої монети – гладкий гурт

Наприклад, на сайті з продажу цінних монет таку монету пропонують за 30 тис. грн. На OLX цю ж «копійку» продають за 15 тис. грн. Справа в тому, що гривня 1992-го виготовлена без написів, насічок і малюнків на ребрі. Таких монет випустили в обмеженій кількості, тому зараз вони користуються попитом у нумізматів, повідомляє «Обозреватель».

Справа в тому, що гривня 1992-го виготовлена без написів, насічок і малюнків на ребрі. Таких монет випустили в обмеженій кількості, тому зараз вони користуються попитом у нумізматів.

Ті, хто знайде таку монету, може продати її на спеціалізованих сайтах. Крім того, на спеціалізованих форумах можна отримати рекомендації і про те, яка може бути реальна вартість.

Якщо на монеті на ребрі є напис «1992», її вартість буде нижчою. 1.1 ААГ (латунь світла), з гладким ребром коштує дорожче. Шрифт плоский, розмір поля штампа – 24,5-25 мм. На аверсі є своя особливість (зуб тризуба тонкий і гострий). Кант монети вузький.

Читайте також: Нацбанк випускає пам’ятну монету на честь видатного оперного співака, Героя АТО Василя Сліпака

Telegram Channel