Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Нацбанк випускає пам’ятну монету на честь видатного оперного співака, Героя АТО Василя Сліпака

Герої не вмирають!

Фото epravda.com.ua

Нацбанк випускає пам’ятну монету на честь видатного оперного співака, Героя АТО Василя Сліпака

Він поклав життя за Україну 29 червня 2016 року

Національний банк України випускає пам’ятну монету на честь видатного українського оперного співака, бійця АТО Героя України Василя Сліпака.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на сайт НБУ та на художника Андрія Єрмоленка у Facebook.

«Легенди не вмирають. А це наша легенда, яку ми маємо пам'ятати і розказувати всім наступним поколінням! Ця особа співставна з Гераклом та Орфеєм в одному лиці, навіть ще крутіша - бо Василь існував точно і ми його сучасники!», - сказав Єрмоленко.

Ця особа співставна з Гераклом та Орфеєм в одному лиці, навіть ще крутіша - бо Василь існував точно і ми його сучасники!

На сайті НБУ міститься інформація про монету. Офіційна дата введення в обіг – 21 червня. Монету вже можна замовити онлайн. Її випустять тиражем у 35 000 штук.

Український оперний співак Василь Сліпак, який служив у ДУК «Правий сектор», загинув від кулі снайпера в районі Луганського 29 червня 2016 року. 

Про Сліпка знято фільм «МІФ». Сліпак довго жив і виступав у Франції. Під час Євромайдану він волонтерив у Парижі, а потім подався воювати за суверенітет України на Донбас, де загинув. 

В лютому 2017 року указом п’ятого президенті України Петра Порошенка Сліпаку було присвоєно звання Герой України посмертно.

Реклама Google

Читайте також: Фотомисливець клацнув банду вухатих совенят (Фото).

Telegram Channel