Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Стало відомо, скільки людей постраждало в ДТП на Волині через погані дороги

Особливо уважними треба бути водіям на дорогах Львівщини, які, як свідчить статистика ДТП, все ще залишаються одними з найгірших в Україні.

Фото Міст.

Стало відомо, скільки людей постраждало в ДТП на Волині через погані дороги

За даними патрульної поліції, через поганий стан доріг у 2020 – 2021 роках у дорожньо-транспортних пригодах постраждала 401 людина, а 70 загинуло

У Львівській області, яка традиційно тримає першість у ДТП такого типу, загинуло 27 людей, ще 207 отримали травми. Тобто, на сусідню область припадає більше третини загиблих й половина травмованих (27 та 207 відповідно)! Про це повідомляє портал Оpendatabot.

У Волинській області в 2020-2021 роках сталось 11 ДТП із загиблими або травмованими, скоєних за умов незадовільного стану доріг.

У Волинській області в 2020-2021 роках сталось 11 ДТП із загиблими або травмованими, скоєних за умов незадовільного стану доріг.

Із 2009 до 2021 року українці 92 рази подавали в суд на Державне агентство автомобільних доріг і 65 разів перемогли, тобто домоглися справедливості у 70% випадків. За останні півтора року водії відсудили в агентства 774 071 грн за 9 позовами.

Позов за найбільшою сумою, був виграний в минулому році (332 035 грн). Позивачем виступив водій Mercedes, який через яму розміром майже метр на два і глибиною 12 см, вилетів з дороги в лісосмугу і отримав серйозну травму плеча. Відповідачем – ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» (дочірнє підприємство «Житомирського облавтодору»). Суд у цій справі тривав більше чотирьох років і завершився перемогою водія.

Читайте також у нас: Чому на Волині до кінця року хочуть збільшити поголів’я кабана на третину.

Що робити, якщо потрапили в ДТП через погану дорогу?

Якщо ви хочете подати позов про відшкодування збитків від ДТП, що скоїлось внаслiдок поганого стану дороги, адвокат радить слідувати наступному алгоритму:

  • Викличте поліцію.
  • Впевніться, що складено поліцейський протокол на осіб, які відповідальні за утримання дороги.
  • Зафіксуйте на фото та відео: яму без огорожi, пошкодження авто, відсутність знаків «увага» або «погана дорога».
  • Попросіть свідків надати пояснення поліції.
  • Надайте поліції свої письмові пояснення (обставини інциденту, опис пошкоджень авто, розміри ями, згадка про наявнiсть фотоматеріалів). Проконтролюйте їх включення до протоколу.
  • Вимагайте від поліції виклику особи, відповідальної за цю ділянку дороги, для вручення копії протоколу.
  • Зверніться до місцевого суду з позовом про відшкодування шкоди. При цьому відповідачем має бути і відповідальна особа, і підприємство, на утриманні якого перебуває ділянка.
 

 

Telegram Channel