Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинський кріль-прогнозист назвав свою симпатію у матчі Фінляндія - Росія (Відео, анонс)

Важко зрозуміти, наскільки готова до такого суперника Росія.

Фото із сайту football24.ua.

Волинський кріль-прогнозист назвав свою симпатію у матчі Фінляндія - Росія (Відео, анонс)

В рамках 2-го туру Євро-2020 збірна Росії приймає Фінляндію у Санкт-Петербурзі

Прогноз нашого вухастого мольфара

Усім би таку впевненість та наполеглевість - наш редакційний кролик «Газети Волинь» не втомлюється робити сміливі та рішучі прогнози. З нами футбол дивитись цікавіше. Дізнавайтесь переможця гри у нашому відео.

До слова, результати вчорашніх матчів він усі вгадав. Не вірите? Переконайтесь.

Волинський кріль-мольфар знову на коні: справдився його прогноз щодо перемоги Португалії над Угорщиною (Відео)

Волинський кріль крутіший за Нострадамуса: Франція обіграла Німеччину, як і пообіцяв вухань (Відео)

Збірна Фінляндії вважалася аутсайдером групи В, але шанси на вихід у плей-офф виглядали непогано. Вболівальники Суомі сподівалися зачепитись за очко з Данією й перемогти Росію, гарантувавши собі статус найкращої третьої команди Євро-2020, однак нині у дебютанта турніру є можливість посісти мінімум другу сходинку. Це стало реально завдяки сенсаційній звитязі у драматичному поєдинку в Копенгагені – підопічним Маркку Канерви для історичного тріумфу вистачило всього одного удару по воротах Шмейхеля. Щоправда, Каспер сам допоміг фінам, пропустивши не такий вже й складний м'яч, а його партнери не змогли реалізувати пенальті та конвертувати в гол ще 22 удари.

Збірна Фінляндії вважалася аутсайдером групи В, але шанси на вихід у плей-офф виглядали непогано.

Це був феєричний відскок, але не варто дивитись на Суомі зверхньо. Звісно, 6 сейвів Градецкі зробили свою справу, однак ключовим фактором успіху став класно побудований автобус з лінією у п'ять захисників та перекритим центром. Данці проходили ці побудови, користуючиись індивідуальними помилками фінів (давалася взнаки різниця у класі та швидкості), однак майже всі кроси в штрафний зняли захисники, а більшість проникних пасів виводили господарів на незручні позиції. «Червона гвардія» все одно знаходила моменти, але простіша команда матиме серйозні проблеми з цим оборонним муром. Україна у відборі до ЧС-2022, наприклад, так і не змогла переграти Фінляндію.

Важко зрозуміти, наскільки готова до такого суперника Росія. Підопічні Станіслава Черчесова стартували з розгромної поразки від Бельгії, потішивши львівську фан-зону, однак навряд чи хтось очікував іншого результату. Проблема полягала не в рахунку, а в тому, як росіяни програли – команда рознервувалася й привезла максимально дурні голи, а стартовий план розвалився практично одразу.

Він базувався на грі в три захисники та персональній опіці Кастаня/Меньє, однак бельгійці руйнували задум зміщеннями Мертенса на фланг та створенням ситуацій 2-в-1. Крім того, схема з трьома центрбеками ослаблювала центр Росії, але навіть після пропущеного на 10-й хвилині голу та травм двох оборонців тренерський штаб не відходив від початкової тактики.

Російський ведмідь виявився навіть не «ласковим Мішей». Це був плюшевий ведмедик, зшитий у китайському підвалі й порваний собаками на вулиці під дощем – саме таке враження справляв футбол підопічних Станіслава Черчесова. Захисники збірної Росії, однак, заявили, що не побачили в Бельгії нічого особливого – і це правда. «Червоні дияволи» зіграли в економ-режимі, видавши максимум півгодини на топовій швидкості, а по перерві команда взагалі кинула грати.

Так чи інакше, Фінляндія – не Бельгія. Пуккі, звісно, теж може перевіряти оборону ривками, однак їх буде менше. Великим плюсом Росії виступає наявність високих нападників, здатних вести боротьбу з потужними центрбеками Суомі, та і в центральній ланці росіяни виглядають сильніше завдяки зірковим атакувальним хавбекам. Зрештою, господарям сьогодні нікуди відступати, адже в разі нічиї невихід із групи буде гарантовано на 99%. Питання лишень в тому, чи здатні росіяни реалізувати свої переваги. По матчу проти бельгійців зрозуміти це було важко.

Кадрова ситуація

Фіни не змогли уникнути кадрових втрат після першого туру, однак вони не є критичними. Табір національної збірної через пошкодження вже покинув фулбек Албін Гранлунд, якому все одно світив тільки запас, а основний центрбек – Йоона Тойвіо – забив палець ноги, пропустивши тренування у понеділок. Втім, зараз він повинен бути готовим до гри. Захисник Ніколай Алхо, який приєднався до команди після відходу Гранлунда, тренувався індивідуально.

Читайте також: Артем Франков назвав винних у поразці від Нідерландів

У збірної Росії все складніше. Точно не зіграє Жирков, який, вочевидь, вже завершив виступи на Євро-2020. Крім того, є проблеми з Кудряшовим – захисник отримав пошкодження перед матчем проти Бельгії й перше тренування провів лишень учора. Крім того, у легкій формі працювали центрбек Джикія та центрхав Головін. Це – ключові футболісти, тож їхня втрата серйозно ослабить команду.

Орієнтовні склади на матч Фінляндія – Росія

Фінляндія: Градецкі – Тойвіо, Араюурі, О'Шонессі – Райтала, Лод, Спарв, Камара, Уронен – Пуккі, Пох'янпало

Росія: Шунін – Барінов, Джикія, Семьонов – Маріо Фернандес, Зобнін, Оздоєв, Караваєв – Міранчук, Головін – Дзюба

Telegram Channel