Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Як на лісових пасіках Волині збирають перший мед  (Фото)

Лісові пасіки – екотренд лісової галузі Волині.

Фото Волинського ОУЛМГ.

Як на лісових пасіках Волині збирають перший мед (Фото)

Цього сезону перше викачування солодкого продукту відбувається порівняно пізно

Минулого року лісовий мед був уже у травні. Багато залежить від погоди, кажуть досвідчені пасічники.

Лісові пасіки Волині – це окрема солодка історія зі своїми традиціями. У держлісгоспах області зараз – 2000 вуликів. Головне правило: якщо пасіка, то подалі від доріг. Можна – на території лісництва, ще краще – в глибині лісу. Такий мед, безперечно, має свої переваги. Він не містить «домішок цивілізації». Лише солодкий натуральний продукт, найвищої якості.

Лісові пасіки – екотренд лісової галузі Волині. Не новий. Бо солодкою справою тут займалися споконвіку. Але вдосконалений та розвинений. З виправданою претензійністю на затребуване медове теперішнє та майбутнє.

А до того – величезна клопітка праця людей, які люблять цю справу.

– Без любові до бджіл підходити не можна, – попереджає пасічник Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ» Іван Онищук.

Він – один із тих, хто роботі на лісовій пасіці присвятив уже значну частину свого життя.

– Та й якщо не любити цю справу, то просто не зможете довго. Це ж треба щодня ретельно за всім стежити і терпляче працювати, - додає чоловік.

Про бджіл потрібно піклуватися не лише в сезон збору меду, а й усю зиму та весну. Від цього залежить результат. Лісові пасіки – екотренд лісової галузі Волині. Не новий. Бо солодкою справою тут займалися споконвіку. Але вдосконалений та розвинений. З виправданою претензійністю на затребуване медове теперішнє та майбутнє.

Читайте також: Через дощі на українських ланах вилягають посіви пшениці та ячменю

 

 

 

 

Джерело: Пресслужба Волинського ОУЛМГ
Telegram Channel