Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Литва планує відгородитися від Білорусі парканом протяжністю 600 км

Отакої!

Фото Delfi.

Литва планує відгородитися від Білорусі парканом протяжністю 600 км

Бо білоруси вже масово втікають в Литву з «Раю імені Лукашенка»

Влада Литви розглядає можливість будівництва паркану на кордоні з Білоруссю. Причиною тому стало збільшення числа нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Delfi.

За словами глави міністра внутрішніх справ Литви Агне Білотайте, такий паркан може обійтися приблизно в 15 мільйонів. За її словами, через рельєф місцевості не вийде встановити паркан уздовж усього кордону – на 78 км вже є паркан, а на ще 508 км можна продовжити будівництво. Загальна протяжність кордону між країнами становить 678,8 км.

За попередньою оцінкою, один кілометр коштуватиме близько 30 тисяч євро.

За попередньою оцінкою, один кілометр коштуватиме близько 30 тисяч євро.

При цьому речник МВС Ліна Лаурінайтіте-Грігене зазначила, що це може бути одинарний паркан, подвійний, з колючим дротом або сигналізацією.

За даними прикордонників, з початку 2021 року білорусько-литовський кордон перетнули майже 400 нелегальних мігрантів, в основному це громадяни Іраку. Це в 5 разів більше, ніж за весь 2020 рік

Як раніше повідомляв УНІАН, влада Литви будує перший наметове містечко для мігрантів на кордоні з Білоруссю. За даними Служби охорони державного кордону Литви, нелегальна міграція з Білорусі зросла вдвічі та цей факт намагаються приховати білоруські прикордонники.

Реклама Google

Читайте також: На півдні Африки знайшли гігантський алмаз.

Telegram Channel