Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«ЄС» вимагає від Зеленського ветувати закон про податкову амністію, якщо він не хоче запам’ятатися як ворог середнього класу, – Южаніна

Южаніна вважає законопроєкт жорстоким.

Фото eurosolidarity.org.

«ЄС» вимагає від Зеленського ветувати закон про податкову амністію, якщо він не хоче запам’ятатися як ворог середнього класу, – Южаніна

«Європейська Солідарність» закликає Президента накласти вето на закон про так зване добровільне декларування

«Ухвалений днями закон про так зване добровільне декларування — це аж ніяк не про добровільне декларування. І зовсім не про податкову амністію. Це спроба зобов’язати середній клас заднім числом сплатити додатково 5% збору за активи, накопичені впродовж всієї незалежності України: гроші, квартири, дачі, машини», – зазначає Южаніна.

Про це у Facebook повідомила народна депутатка Ніна Южаніна, передає eurosolidarity.org.

«Європейська Солідарність» вимагає від Володимира Зеленського ветувати закон про податкову амністію.

«Саме середній клас влада призначила винним у провалі своєї економічної політики і планує за рахунок звичайних людей залатати дірки в бюджеті. І, що найбільш цинічно, боляче вдарить податкова амністія по наших заробітчанах, які виїжджають працювати за кордон не від хорошого життя.Інший бік податкової амністії люди відчують не відразу, але може бути запізно», – наголошує депутатка.

«У вересні 2022 року завершиться період «добровільності» і тих, хто не подасть декларацію, податкова спитає про джерела походження їхніх статків. Якщо ж документального підтвердження придбання активів у людей немає (адже вони не зобов’язані зберігати документи довше? ніж три роки), сплатити доведеться вже не 5%, а 18%. І годі буде знайти правду в «найсправедливіших» українських судах», – прогнозує Южаніна.

«А найбільше шулерство монобільшості полягає в тому, що раніше вона вже звільнила від сплати ПДФО доходи фізичної особи за 2020, 2021 роки, отримані внаслідок ліквідації офшорів.Тобто для власників великого капіталу податкова амністія по факту відбулася під «нуль», решті ж громадян — добровільно-примусова сплата додаткового податку», – обурюється представниця «ЄС».

«На жаль, у процесі розгляду законопроекту №5153 жодна поправка, спрямована на те, щоб зробити його менш жорстким по відношенню до людей, не була врахована.І коли головний ідеолог податкової амністії професор Г говорить, що акція буде добровільною і не матиме фіскальних наслідків, він вкотре бреше, не червоніючи. Адже прийнятим законом передбачено подальше посилення контролю за повнотою оподаткування доходів фізичних осіб (про що уряд має розробити окремий законопроект)», – пише Южаніна.

«Саме тому «Європейська Солідарність» вимагає від Володимира Зеленського ветувати закон про податкову амністію, якщо він не хоче запам’ятатися як ворог середнього класу. А потім — ухвалити цей закон у Верховній Раді у новій редакції, що справді означатиме для людей підведення риски під минулим, в якому з тих чи інших причин податки сплачувалися не в повному обсязі, і початок податкової історії з чистого аркуша», – резюмує Южаніна.

Читайте також: Петро Порошенко їде до Туреччини – говоритиме про протидію російській агресії та інтеграцію України до НАТО.

Telegram Channel