Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Про що домовився Петро Порошенко із міністром закордонних справ Туреччини (Фото)

Співрозмовники обговорили міжнародні зусилля з деокупації українського Криму.

Фото eurosolidarity.org.

Про що домовився Петро Порошенко із міністром закордонних справ Туреччини (Фото)

П’ятий Президент висловив вдячність турецькій стороні, передусім, президенту Ердогану, за тверду і принципову позицію підтримки України у справі відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави

Лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, який бере участь в Анталійському дипломатичному форумі, провів зустріч із міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу. 

Петро Порошенко висловив вдячність турецькій стороні, передусім, президенту Ердогану, за тверду і принципову позицію підтримки України у справі відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави. 

Співрозмовники обговорили міжнародні зусилля з деокупації українського Криму, зокрема у контексті очікуваного запуску «Кримської платформи». 

Сторони відзначили важливий прогрес у розвитку і зміцненні стратегічного партнерства між Україною і Туреччиною, включно зі сферою безпеки і оборони. Петро Порошенко подякував турецькій стороні за розширення військово-технічного співробітництва, зокрема за постачання високотехнологічних ударних безпілотників Bayraktar. 

Під час зустрічі відзначена важлива роль Туреччини у відстоюванні прав кримськотатарського народу. Співрозмовники обговорили міжнародні зусилля з деокупації українського Криму, зокрема у контексті очікуваного запуску «Кримської платформи». 

Нагадаємо, Порошенко як головний опонент Зеленського нарощує рейтинги.

Петро Порошенко також подякував турецьким партнерам за продовження започаткованої у 2015 році програми реабілітаціі українських військовослужбовців та членів їхніх родин на території Туреччини. 

Анталійський дипломатичний форум під егідою президента Ердогана відбувається в Туреччині вперше. У ньому беруть участь понад 40 глав держав, урядів, міністерств закордонних справ, а також представники академічних кіл, експерти та медіа. 

 
Джерело: «Європейська Солідарність».
Telegram Channel