Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чого не вистачало скороходам на «Луцькій десятці-2021», щоб показати найкращі результати (Відео, фото)

Марія Сахарук цього року стала чемпіонкою, а торік прийшла другою із кращим результатом.

Фото volyn.com.ua.

Чого не вистачало скороходам на «Луцькій десятці-2021», щоб показати найкращі результати (Відео, фото)

Коронавірус і Олімпіада трішки зіпсували атмосферу змагань

Цього року на турнір, який проводиться в обласному центрі вже вшістнадцяте, приїхав 21 спортсмен. Це значно менше, ніж у попередні роки. Хоча «Луцька десятка» має статус міжнародних змагань, іноземці у 2021-му на проспекті Волі обласного центру також не змагалися.

– Традиційно на Волинь приїжджали скороходи з Білорусі, але нині знаємо, яка ситуація в цій країні. Крім того, на представництво учасників вплинуло те, що цей рік Олімпійський, тому спортсмени готуються до головних змагань планети, звісно, пандемія коронавірусу також внесла корективи, – пояснив заслужений тренер України Володимир Яловик.

Змагання розпочались зі старту чоловіків та юніорів. А одразу після них з інтервалом у 2 хвилини прозвучав стартовий постріл для жінок, які також були розділені на підгрупи. Старша група учасників повинна була подолати 10 км, а юніори – 5 км.

«Луцька десятка» відбувається в моєму рідному місті, це вже традиця, я кожен рік її проходжу...

Переможцем у старшій чоловічій групі став лучанин Віктор Шумік, здолавши дистанцію за 42 хв 38 сек. Це дещо гірший результат ніж торік, спортсмен такий відкат пояснює втомою і відсутністю конкуренції. 

– Складно було йти, бо вже майже кінець сезону, спеконто, та й конкуренції не було, у 2020-му я прийшов за 39 хв 35 сек, а, як бачимо,тепер гірше, – зазначив скороход.

Друге та третє місця вибороли на цій дистанції Андрій Марчук та Дмитро Медведюк.

Першість серед жінкок у цьогорічному старті здобула Марія Сахарук. Вона каже, що ці змагання стали у її житті першими, ще коли вона була абітурієнткою ВНУ імені Лесі Українки.

Читайте також: Євро-2020: результати всіх матчів.

– «Луцька десятка» відбувається в моєму рідному місті, це вже традиця, я кожен рік її проходжу, спочатку долала 5 кілометрів, нині вже – 10, – розповіла спортсменка.

Дещо відстали від Марії Сахарук Аліна Соколовська та Ірина Коваль, за ними – друге та третє місця.  

 

Чемпіонами серед юніорок та юніорів стали Валерія Шоломіцька і Тарас Корецький. Останній, на відміну від інших чемпіонів, заявив, що суперники на його дистанції були достойні. 

Реклама Google

«Срібло» та «бронзу» серед дівчат здобули Катерина Толстушко та Вероніка Литвинова, серед хлопців – Олександр Мицик і Олексій Поліщук.

Переможці та призери турніру отримали медалі та кубки. До речі, про грошові нагороди для молодих спортсменів подбала «Газета Волинь», старші отримали призи від фонду одного з волинських нардепів та бізнесменів. 

Нагадаємо, торік «Луцька десятка» зібрала кращих скороходів України.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel