Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Луцька десятка» вп'ятнадцяте зібрала кращих скороходів України (Відео)

Спортсмени запекло боролися за перемогу.

Фото Олександра ПІЛЮКА.

«Луцька десятка» вп'ятнадцяте зібрала кращих скороходів України (Відео)

У суботу, 5 вересня, на змаганнях зі спортивної ходьби в обласному центрі Волині зустрілись найсильніші легкоатлети України, щоб поборотися за звання найшвидшого

 «Луцька десятка», що проводиться вже 15-й раз, свого часу розпочиналась за активної участі заслуженого тренера України Володимира Яловика, як суто місцевий турнір. Нині про змагання знають не лише в Україні, а й далеко за її межами, адже духом суперництва вони об’єднують учасників олімпійських ігор, призерів чемпіонатів і кубків світу та Європи.

Відкриття «Луцької десятки» відбулося біля пам`ятника Тарасу Шевченку на проспекті Волі. Зважаючи на умови карантину, багато гостей не змогло прибути, але, за словами присутніх, урочисту атмосферу це не зіпсувало.

Усю дистанцію тривала запекла боротьба.

Змагання розпочались зі старту чоловіків, поділених на дві підгрупи – старшу (з1997 року народження) та юніорів (з 1998 року народження). А одразу після них з інтервалом у 2 хвилини відбувся старт жінок, які також були розділені на старшу та юніорську підгрупи. Старша група учасників повинна була подолати 10-ти кілометрову дистанцію, а юніори – удвічі меншу – 5 км.

Першим у старшій чоловічій групі став лучанин Віктор Шумік.

Головним суперником преможця Віктора Шуміка був Іван Банзерук, який здобув срібло. Третє місце посів Андрій Марчук. Зазначимо, що всі троє спортсменів є лучанами. Серед юніорів перше місце здобув наймолодший учасник змагань 14-літній Едуард Муравський. Каже, що дистанція для нього була важкою, але результатом задоволений.

Серед жінок результати наступні: перше місце у старшій групі виборола Олена Собчук, а друге й третє посіли волинянка Марія Сахарук та Тамара Стасюк з Житомирської області. Серед юніорок місця розподілились наступним чином: львів’янка Соломія Діжак виборола перше місце, волинянка Катерина Токарчук посіла друге, а Вікторія Діжак із Львівської області зайняла третє.

 

 Перможниця жіночої команди Олена Сробчук приймала вітання разом із сином.

Змагання завершились нагородженням переможців цінними призами, а також офіційним оголошення складу волинян, які представлятимуть нашу державу на міжнародній легкоатлетичній арені.

 

Telegram Channel