Щоб приготувати цей незвичний суп, потрібно взяти...
Щоб приготувати цей незвичний суп, потрібно взяти: 600 г яблук, 2 ст. ложки пшеничного борошна, 4 ст. ложки цукру, 1 склянка вина, 2 склянки молока, 3 шт. гвоздики, 1/2 лимона або лимонна кислота — на кінчик ножа, сіль — за смаком. Яблука миють, нарізують кубиками, видавлюючи серцевину, кладуть у каструлю з товстими стінками, підливають трохи кип’ятку, закривають кришкою, щоб яблука розм’якли, потім протирають їх крізь сито, доводять масу до кипіння, змішують з борошном, розведеним молоком, кип’ятять, додають сік лимона або розведену лимонну кислоту, гвоздику, біле натуральне вино, заправляють цукром, солять, охолоджують. Подають на стіл суп холодним.