Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Камінь-Каширському районі є села, де буде по два перших класи

У Камінь-Каширському районі вперше за парти сядуть 1856 першачків.

Фото 24 канал.

У Камінь-Каширському районі є села, де буде по два перших класи

1 червня у Камінь-Каширському районі завершився прийом документів для зарахування дітей до першого класу в заклади загальної середньої освіти у 2021-2022 навчальному році. Вже у вересні вперше сядуть за парти 1856 наймолодших здобувачів освіти

 Однак цифра може хоч і несуттєво, але змінитися, адже до початку нового навчального року ще триватиме дозарахування першокласників. Про це пише районна газета «Полісся».

Наразі в Камінь-Каширській громаді зареєстровано 848 першокласників. Традиційно за наповненістю класів лідирують міські школи. А от кілька діток з Котуша, Погулянки і Дубровиці будуть навчатися під педагогічним патронажем (індивідуально), бо не набирається класів.

У Любешівській ТГ згідно створеної перспективної мережі у першому класі має навчатися 414 учнів, зокрема четверта частина – в Любешівському ліцеї. Цікаво, що у ліцеях сіл Залізниця, Залаззя, Седлище мають сісти за парти більше 30 найменших здобувачів освіти, тож тут буде створено по 2 класи. Натомість у деяких ЗЗСО громади наповнення класів буде мінімальним – по 5 першачків. Такі прогнози складено для Деревоцького ліцею та гімназій сіл Березна Воля, Лобна, Лахвичі та Любешівська Воля. Водночас у деяких населених пунктах кількість першачків взагалі не дозволяє сформувати перших класів. Наприклад, у Шлапанській гімназії-філії ОЗЗСО «Люб’язівський ліцей» є тільки 2 дітей, у Рудківській початковій школі – 3, а в Новоберезичівській та Витульській початкових школах по 4 учні. Тим часом у ЗЗСО «Дібровська початкова школа» зовсім немає претендентів на звання першокласника.

У ЗЗСО «Дібровська початкова школа» зовсім немає претендентів на звання першокласника.

Менше першокласників попередньо зареєстрували у Маневицькій громаді – 330. Найбільше їх навчатиметься у Маневицькому ліцеї №1 імені Героя України Андрія Снітка – 80 учнів та в Маневицькому ліцеї №2 – 66 учнів. А от у Великоведмезькій гімназії, філії ОЗЗСО «Цмінівський ліцей», новий навчальний рік проходитиме без новачків: батьки виявили бажання віддати своїх дітей в опорний заклад освіти, який володіє кращою матеріально-технічною базою. Не буде сформовано першого класу також у Серхівській гімназії, що в сусідній Прилісненській громаді. Загалом, у місцеві заклади загальної середньої освіти наразі заяви подали 124 батьки.

У Сошичненській громаді лави здобувачів освіти поповнять 140 дітей. Очевидно, найбільше першокласників підростає у Стобихівці – 32 хлопчиків і дівчаток. Тут буде створено два перші класи, як і в Сошичненському ліцеї.

Іванна ВЕЛИЧКО.

Читайте також у нас: «Колишній рекетир, який забирав останню копійку в людей, нині роздає хліб і доглядає чужих дітей».

Telegram Channel