Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Майже 300 українців постраждали від непорядного роботодавця в Польщі

Жодного трудового договору, жодних внесків до ZUS.

Фото yavp.

Майже 300 українців постраждали від непорядного роботодавця в Польщі

Працівники з України надіслали анонімний лист до польської асоціації «Stop Nieuczciwym Pracodawcom», в якому просили про допомогу

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на money.pl, приблизно 200 -300 будівельників, які працювали на будівництві найбільшого готелю в Польщі в Поберові (Західнопоморське воєводство) постраждали від непорядного роботодавця. 

Усі вони з України. На роботу їх запросив співвітчизник. За його послуги заплатили по 100 злотих, які він обіцяв повернути. Крім того, всі працівники зробили тест на коронавірус. Заплатили по 140 злотих з власної кишені, які їм теж мали віддати.

Всі працівники зробили тест на коронавірус. Заплатили по 140 злотих з власної кишені, які їм теж мали віддати.

Реальність виявилася дещо іншою. Один з будівельників показав 70 злотих, саме скільки йому вдалося заробити за 10 днів. Чому так мало? Бо вирахували за приїзд 500 злотих, за житло – 80 та 200 злотих аванс.

За вживання алкоголю вирахували 500 злотих. Другому працівникові вдалося заробити 300 злотих. З його рахунку теж списали 500 злотих штрафу за вживання алкоголю та 500 злотих за приїзд. Жодного трудового договору, жодних внесків до ZUS.

Читайте також: Скільки платять сезонним працівникам в Польщі на полуниці.

До слова, директор готелю заперечує, що працівники могли працювати нелегально. Але чи вдасться будівельникам отримати свої зароблені кошти, поки що невідомо.

Джерело: yavp.pl.
Telegram Channel