Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Штам «Дельта»: тим, хто їде з Росії, доведеться робити експрес-тест

Норма про експрес-тести почне діяти з 25 червня. 

Фото УП.

Штам «Дельта»: тим, хто їде з Росії, доведеться робити експрес-тест

З 25 червня почне діяти вимога наявності негативного тесту на коронавірус для громадян, які повертаються із країн, де стрімко поширюється агресивний штам коронавірусу «Дельта»

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду. Так, громадяни, які прибули з Індії, Великої Британії, Росії, Португалії не зможуть перетнути український кордон, якщо не зроблять експрес-тест на коронавірус безпосередньо на пункті пропуску. 

Зазначається, що рішення буде поширюється також на тих, хто перебував на території цих країн не менше семи днів. 

Норма почне діяти з 25 червня. 

У МОЗ кажуть, що вказана норма почне діяти з 25 червня. 

Окрім того, до 25 червня за дорученням РНБО, буде підготовлено комплексні пропозиції для протидії поширенню нового штаму. 

Нагадаємо, у Росії за минулу добу померли 548 хворих на COVID-19 – це максимальний показник з лютого. 13 червня в Росії заявили про наявність нових, оригінальних мутацій коронавірусу.

Українські вчені припускають, що нова хвиля COVID-19 може прийти в Україну з Росії через східні території та через штам коронавірусу «Дельта» бути потужнішою за попередню хвилю, пік якої припав на початок квітня 2021 року.

Читайте також у нас: «Європейська Солідарність» вимагає закрити кордон та остаточно припинити пасажирське сполучення з Росією, – заява партії

Джерело: УП.
Telegram Channel