Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
За олімпійську ліцензію у пляжному волейболі продовжують боротися лише наші дівчата (Результати)

Тепер з подвійною енергією вболіваймо за наших дівчат!

Фото пресслужби ГО ФВУ.

За олімпійську ліцензію у пляжному волейболі продовжують боротися лише наші дівчата (Результати)

У нідерландському місті Гаага стартував фінальний раунд Континентального кубка з волейболу пляжного

Як відомо, його переможці у чоловічому та жіночому турнірах отримають останні путівки на цьогорічну Олімпіаду в Токіо. І хоча це завдання дуже складне, ми таки щиро вірили, що щастя може посміхнутися представникам України: у чоловіків – Сергію Попову із Владиславом Ємельянчиком та Денису Денисенку із Максимом Гладуном; у жінок – Діані Луніній із Валентиною Давідовою та сестрам Ірині з Інною Махно, інформує пресслужба ГО ФВУ.

Згідно регламенту, змагання відбуваються за системою «плей-офф» зі стадії 1/8 фіналу, причому дві пари з однієї країни неодмінно зустрічаються з двома парами країни іншої. В разі, якщо рахунок цієї дуелі був би 1:1, долю путівки до наступного раунду змагань мав визначити так званий «золотий матч» між переможцями кожної з пар.

За результатами жеребкування, в 1/8 фіналу українки мали помірятися силами з представницями Італії. Спочатку зійшлися сестри Махно із Клаудією Скамполі та Маргерітою Б’янчін. Дівчата із «Скуадри Адзурри» виявилися досить рухливими, однак недостатньо розважливими у колективних діях. Тож, зрештою, Ірина та Інна їх за це не пробачили – 2:0 (21:19, 21:17).

По-справжньому валідольним вийшло протистояння Луніної й Давідової проти Кьяри Зей та Сари Брейденбах.

По-справжньому валідольним вийшло протистояння Луніної й Давідової проти Кьяри Зей та Сари Брейденбах. Тут боротьба майже постійно тривала очко в очко, проте, на щастя. в кульмінаційні моменти кожного сету українські спортсменки були холоднокровнішими – 2:0 (21:19, 21:19).

Реклама Google

Таким чином, наші дівчата забезпечили собі участь у чвертьфіналі. На цій стадії змагань 24 червня вони поміряються силами з росіянками: сестри Махно – із Ксенією Дабіжа і Дар’єю Рудих, а Луніна і Давідова – із Марією Бочаровою і Мар’єю Вороніною.

Чоловікам же випало боротися із майстрами з Бельгії. І суперечка тут вийшла значно гострішою. Бо якщо Ємельянчик і Попов без особливих труднощів переграли Денніса Дероя та Мартіна Колсона – 2:0 (21:12, 21:14), то Денисенко і Гладун не віднайшли дієвих контраргументів проти дуету Дрієс Кьокелькорен – Том ван Валлє – 0:2 (18:21, 14:21). Таким чином, долю путівки до наступного раунду змагань у «золотому матчі» розіграли Ємельянчик/Попов та Кьокелькорен/ван Валлє.

Читайте також: У Харкові відбувся турнір з пляжного волейболу (Відео)

На превеликий жаль, тепер уже і наша провідна пара не уникнула багатьох помилок. Лише епізодично Владислав та Сергій демонстрували гру, яка дозволяла їм зберігати хороші шанси на кінцевий успіх. Однак у кінцівках кожного із сетів перевага бельгійців була очевидною. Відповідно, зазнавши поразки - 0:2 (18:21, 17:21), Попов та Ємельянчик, разом із Денисенком та Гладуном, були змушені з олімпійськими надіями розпрощатися.

Отже, тепер з подвійною енергією вболіваймо за наших дівчат!

Telegram Channel