Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Петро Порошенко: візит Вселенського Патріарха до України має дуже велике значення

Рада Церков - одна із найавторитетніших інституцій в Україні.

Фото eurosolidarity.org.

Петро Порошенко: візит Вселенського Патріарха до України має дуже велике значення

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час засідання Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій закликав забезпечити гідну зустріч Вселенському Патріарху Варфоломію, який цього року планує здійснити візит в Україну

«Дуже велике значення має його візит в Україну цього року», – наголосив Петро Порошенко.

Він також повідомив, що днями провів зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм.

«Я щойно повернувся із Константинополя і мав теплу зустріч з Його Всесвятістю. Подякував йому за надання Томосу і подякував за велику любов до України», – зазначив п’ятий Президент.

20 років тому завдяки в тому числі цьому діалогу і спільній позиції ради церков Україна гідно вітала візит Папи Римського Іоана Павла ІІ. Сподіваюся, що за вашої підтримки і участі так само гідно і натхненно Україна зустріне Його Всесвятість Вселенського Патріарха.

Порошенко зауважив, що діалог Ради Церков із суспільством є надзвичайно результативним, саме тому рівень авторитету церкви в державі є беззаперечним.

 

 «Хочу наголосити, що цей результат не був наперед заданий. Це – результат вашої мудрості і вашої роботи. І багатьом треба повчитися в ради церков цьому важливому результату. 20 років тому завдяки в тому числі цьому діалогу і спільній позиції ради церков Україна гідно вітала візит Папи Римського Іоана Павла ІІ. Сподіваюся, що за вашої підтримки і участі так само гідно і натхненно Україна зустріне Його Всесвятість Вселенського Патріарха», – сказав Петро Порошенко.

Порошенко також подякував Всеукраїнській раді Церков та релігійних організацій за гуманітарну діяльність.

Читайте також у нас: «Не можна повертатись до «звичного ведення справ» з Росією»: Порошенко зустрівся з Грібаускайте.

«Із власного досвіду я знаю тверду позицію Всеукраїнської ради Церков із протидії російській агресії. Згадую нашу з вами зустріч у 2016 році у Краматорську, де ми обговорювали цілу низку питань порядку денного. Починаючи від гуманітарних місій церков по допомозі українцям, які опинилися на окупованих територіях, і завершуючи спільними ініціативами по витягуванню з полону заручників», – говорить Петро Порошенко.

«Допомога, яку відчувають українці, в тому числі подолання важких гуманітарних наслідків окупації і переслідувань віруючих. яких вони зазнали у 2014 році, є надзвичайно важливою», – наголошує лідер «Європейської Солідарності».

Він констатував, що, реалізуючи важливу місію суспільного миру, Рада Церков перетворилася в одну із найавторитетніших інституцій.

«Я дуже дякую вам за цю величезну роль і місію», – резюмує п’ятий Президент.  

Джерело: euroin.org.ua
Telegram Channel