Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Центр Разумкова: у другий тур виходять Зеленський і Порошенко, розрив скоротився

Лідерами електоральних симпатій залишаються Зеленський та Порошенко.

Фото Дивись.Інфо.

Центр Разумкова: у другий тур виходять Зеленський і Порошенко, розрив скоротився

Центр Разумкова оприлюднив свіжу соціологію. Лідерами електоральних симпатій залишаються Зеленський та Порошенко. Партії «Слуга народу» та «Європейська Солідарність» відірвались від конкурентів

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, партія «Слуга народу»  отримала б 28% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме. За партію «Європейська Солідарність» готові віддати свій голос 19% опитаних, за партію «Опозиційна платформа — За життя» —15%, ВО «Батьківщина» — 10,5%, партію «Сила і честь» — 6%.

Інші партії: «Українська стратегія Гройсмана» — 4%, «Громадянська позиція» — 3%, ВО «Свобода» — 3%, Радикальна партія Олега Ляшка — 2,5%, «УДАР Віталія Кличка» — 2%, «Опозиційний блок» — 1%,  «Голос» — 1%, «Партія Шарія» — 1%.

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримали б В. Зеленський та П. Порошенко.

За Зеленського  готові голосувати 32% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме. За П. Порошенка - 17% опитаних.

У другому турі В. Зеленський отримав би 60% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, П. Порошенко — 40%.

За Ю. Бойка —13%,  за Ю.Тимошенко — 10%, за І. Смешка — 7%, за В. Гройсмана — 4%, за А. Гриценка —  3%, за Д. Разумкова —  2%, за О. Ляшка —  і 2%,  за Р.Кошулинського —  2%, за В. Кличка —  1%, за О. Вілкула — 1%.

У другому турі В. Зеленський отримав би 60% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, П. Порошенко — 40%. Як відомо, у другому турі президентських виборів у 2019 році Володимира Зеленського підтримали 73,22%, Петра Порошенка – 24,45%.

Читайте також у нас: Петро Порошенко: візит Вселенського Патріарха до України має дуже велике значення​.

У випадку виходу до другого туру В. Зеленського і Ю. Бойка за В. Зеленського проголосували би 76% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Ю. Бойка — 24%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 11 по 16 червня 2021 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Соціологічне опитування проведене в рамках дослідницького проєкту «Україна: 30 років на шляху до Європи», що фінансується Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Telegram Channel