Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Активісти піднімуть величезний кримськотатарський прапор над Кримом, - Порошенко

«За ці роки золота тамга на блакитному стязі стала синонімом боротьби, незламності, вірності та любові до рідної землі».

Фото eurosolidarity.org.

Активісти піднімуть величезний кримськотатарський прапор над Кримом, - Порошенко

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко привітав усіх із Днем кримськотатарського прапора

Він нагадав, що 30 років тому відновив свою роботу Курултай кримськотатарського народу, а разом з тим був відновлений і блакитний прапор із золотою тамгою. Сьогодні вже традиційно активісти піднімуть величезне знамено у небо над тимчасово окупованим українським Кримом.

«Від Краматорська до Херсона – кримськотатарський прапор за десять днів пройшов десять міст. Сотні рук українців написали слова підтримки та побажання: «Крим – це Україна! Ми вас любимо!», «Повернемо Крим до дому!», «Окупанти, геть з Криму!», – пише Порошенко у Facebook.

Цей прапор підніметься над кримським небом як символ того, що наша боротьба продовжується.

«Цей прапор підніметься над кримським небом як символ того, що наша боротьба продовжується. І ми не зупинимося, поки Крим не повернеться до українського дому, а російський агресор не заплатить високу ціну за окупацію півострова», – наголошує п’ятий Президент.

 

 «Цього року День кримськотатарського прапора особливий. Рівно тридцять років тому продовжив працювати Перший Курултай після довгої перерви, пов’язаної російсько-большивітським терором проти кримськотатарського народу. Тоді ж був поновлений і кримськотатарський прапор», – нагадує Петро Порошенко.

«За ці роки золота тамга на блакитному стязі стала синонімом боротьби, незламності, вірності та любові до рідної землі. Символом, який об’єднав українців різних національностей довкола цінностей свободи і права мирно жити у власному домі, в українському Криму», – зазначив лідер «Європейської Солідарності».

«Наша єдність, твердість і непохитність наближають день, коли кримськотатарський прапор знову замайорить поруч з українським у звільненому від агресора Криму. Інакше не може й бути, адже Крим – це Україна!», – пише п’ятий Президент.

Читайте також: Після інтерв’ю Зеленського ОДА у 22 областях України поширили однакові піар-матеріали​.

Telegram Channel