Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Марина Порошенко відвідала дитячий центр «Теплий дім», який допомогла врятувати

Зараз у закладі виховуються 37 дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування і 16 дітей з денного відділення для дітей з інвалідністю.

Фото eurosolidarity.org.

Марина Порошенко відвідала дитячий центр «Теплий дім», який допомогла врятувати

Лідерка команди «Європейська Солідарність» у Києві, Голова Постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Марина Порошенко під час поїздки на Прикарпаття відвідала обласний Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім» у Долині, який ще на початку року був на межі ліквідації

Цей унікальний дитячий заклад, який хотіла закрити обласна рада, вдалося зберегти завдяки  наполегливості депутатів від «Європейської Солідарності» різних рівнів і особисто Марини Порошенко. В. о директора Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім» Оксана Маслей подякувала «Євросолідарності» та Марині Порошенко за порятунок закладу. 

«Ми завдячуємо перш за все «Європейській Солідарності». 19 лютого цього року на сесії обласної ради було прийнято рішення про припинення діяльності нашого закладу. На засіданні сесії тільки фракція «Європейська Солідарність» і окремі депутати з інших фракцій не підтримали цього рішення», – згадує очільниця закладу. 

 

 Вона розповідає, що після розголосу почалася боротьба за «Теплий дім».  «Нам пояснили, що заклад закривається тому, що потрібно багато бюджетних коштів на утримання нашого закладу. А кошти потрібні тому, що в нас виховуються незахищені верстви дітей – це діти з інвалідністю і діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування», – говорить Оксана Маслей. 

Ми були обурені, що «Батьківщина», «За життя», «Свобода» і «Слуги народу» об’єднали свої зусилля для того, аби закрити цей будинок. І тільки «Європейська Солідарність» виступила проти.

«Коли ми дізналися про таке ганебне рішення, приїхали сюди 27 лютого, аби на власні очі переконатися в тому, що цей будинок відповідає всім вимогам тієї реформи, яка проходить в Україні. І саме тут діти виховуються в умовах, наближених до сімейних. Тут є на території три мало групових будинки, в яких на той момент виховувалася 31 дитина, з яких 8 дітей мали інвалідність і різні діагнози, які потребують професійного догляду», – нагадала Марина Порошенко.

 

 «Ми були обурені, що «Батьківщина», «За життя», «Свобода» і «Слуги народу» об’єднали свої зусилля для того, аби закрити цей будинок. І тільки «Європейська Солідарність» виступила проти. Щоб звернути увагу на це питання, ми вже 2 березня зібрали брифінг у Верховній Раді і звернулися до центральної влади, до Міністерства освіти і науки, соціальної політики, до омбудсменів з прав людини і дитини для того, щоб вони втрутилися в цю ситуацію», – розповідає Марина Порошенко.  

Читайте також у нас: Унікальну гуцульську бринзу визнали у Європі завдяки Угоді про асоціацію (Фото).

«Жодна реформа не може проводитися таким чином, щоб погіршити умови перебування та якість життя дітей», – заявила тоді у Верховній Раді Марина Порошенко. Вона зазначила, що в результаті закриття «Теплого дому» дітей довелося б перевести до інтернатних закладів, в яких умови наближені до радянських. «Крім того, ці заклади знаходиться в іншій частині області – місті Тлумач та селі Долішнє Залуччя», – пояснила Марина Порошенко.

«І я дуже щаслива, що на черговій сесії Івано-Франківської обласної ради проголосували за відміну свого ганебного рішення і залишили «Теплий дім». Сьогодні ми приїхали сюди, аби привітати з перемогою і колектив, і нашу партійну організацію «Європейської Солідарності». Це наша спільна перемога. Ми дуже щасливі, що нам вдалося відстояти майбутнє дітей, які тут виховуються», – говорить Марина Порошенко.

Реклама Google

Зараз у закладі виховуються 37 дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування і 16 дітей з денного відділення для дітей з інвалідністю. У центрі є можливості дітям здобувати різноманітні освітні навички – це і спортивні кімнати, майстерні для занять шиттям, куланірєю, для роботи з деревом. Проводять тут заняття із спеціально навченими собаками-лабрадорами. 

«І ще одна добра новина. На прохання керівництва «Теплого дому» Івано-Франківська обласна рада виділяє 300 тисяч на поточні ремонти будинку. Так що умови перебування дітей ще покращаться», – повідомила Марина Порошенко. 

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel