Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У РПЦ пропонують зробити день анексії Криму загальнонаціональним святом

Щипков вважає вкрай необхідним вже з наступного року зробити 18 березня загальфедеральним вихідним днем, загальноросійським святом.

Фото РІСУ.

У РПЦ пропонують зробити день анексії Криму загальнонаціональним святом

Святкування так званого Дня возз'єднання Криму з Росією в РПЦ хочуть зробити загальноросійським

Таку ідею висунув радник спікера Держдуми, перший заступник голови синодального Відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Олександр Щипков.

Про це повідомляє РІСУ з посиланням на Інтерфакс-релігія.

В ефірі телеканалу «Спас» він висловив думку, що зараз 18 березня відзначається непропорційно скромно щодо свого дійсного значення, як регіональне свято півострова Крим, в той час як «з філософського, богословського, сакрального змісту це свято прирівнюється до Дня перемоги».

Крим - не просто територія, це в першу чергу Корсунь (Херсонес), місце, де прийняв святе хрещення князь Володимир, творець Русі.

«Крим - не просто територія, це в першу чергу Корсунь (Херсонес), місце, де прийняв святе хрещення князь Володимир, творець Русі. Ми повернули в Росію не просто Крим - ми повернули на Батьківщину витік своєї православної ідентичності», - пояснив Щипков.

На його думку, це найважливіший і недооцінюваний російськими елітами фактор в протистоянні політичному українству: «Крим знаходився в руках України, це був символ перемоги України над Росією, тому що вони володіли головним сакральним місцем русского мира. Без Херсонеса забрати собі повністю фігуру князя Володимира неможливо».

Однак фактор Криму, переконаний Щипков, гарантовано спрацює тільки в тому випадку, якщо ми в Росії самі усвідомлюємо його значення.

Щипков вважає вкрай необхідним вже з наступного року зробити 18 березня загальфедеральним вихідним днем, загальноросійським святом. «Якщо ми цього не зробимо в найкоротші терміни, це буде величезна, а можливо, і непоправна культурна і політична помилка», - зробив він всновок.

Реклама Google

Як відомо, 16 березня 2014 року в Криму за присутності контингенту російських військових було проведено не визнаний «референдум» щодо від'єднання від України. 18 березня за ініціативи Путіна Крим було включено до складу Російської Федерації.

Анексію Криму у світі практично ніхто не визнав.

«Приєднання» Криму Росією у тій чи іншій формі підтримали Афганістан, Болівія, Куба, Нікарагуа, КНДР, Судан, Сирія, Венесуела та Зімбабве.

Telegram Channel