Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Шевченко здивував італійських журналістів незнанням української мови

Чи перейде незабаром Андрій Шевченко на українську мову.

Фото – Главком.

Шевченко здивував італійських журналістів незнанням української мови

На Апеннінському півострові здивовані тим, що українець не спілкується державною мовою

Через те, що в українській збірній футболісти і тренери не спілкуються державною мовою, дивуються не тільки в нас, а й в Італії. Дісталося, зокрема, й головному тренеру нашої команди Андрію Шевченку, який є одним з найяскравіших футболістів в історії як в Україні, так і в Італії, пише Главком. 

Граючи в «Мілані», нагадаємо, Шевченко виграв «Золотий м’яч», який вручається найкращому футболісту Європи.
 

Реклама Google

 

Після так званого «мовного скандалу», який виник через те, що наші футболісти наліво і направо роздавало коментарі на мові російських окупантів, гравці швидко почали переходити на державну мову. 

 Зазначимо, що Андрій Миколайович вільно володіє італійською, англійською та російською мовами. Українською спілкується нечасто, хоча спроби робить. Пресконференції на Євро-2020 він, як правило, розпочинає на рідній мові. Втім, після так званого «мовного скандалу», який виник через те, що наші футболісти наліво і направо роздавало коментарі на мові російських окупантів, гравці швидко почали переходити на державну мову. Зінченко, Довбик і Ярмоленко ведуть свої сторінки в соцмережах вже українською, а Яремчук, Малиновський і Бущан навіть відповідають на рідній мові на запитання на прес-конференціях.

Шевченко, ймовірно, незабаром перейде на українську. В будь-якому випадку, він це вже пообіцяв. 

Читайте також: Шевченко показав фото збірної України з Рима

 

Telegram Channel