Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Володимирі створять спортивний інтернат

У зв’язку з цим невідкладно готуватимуть пакет документів на найближчу сесію обласної ради.

Фото з ФБ-групи «I.love.volyn».

У Володимирі створять спортивний інтернат

Відкрити новий навчальний заклад планують найближчого 1 вересня

Депутати обласної ради від округу № 19 та очільник Володимира-Волинського відстояли, щоб у місті створили спортивний інтернат, повідомляють у фейсбук-групі «Я люблю Волинь».

Реклама Google

Заклад планують відкрити 1 вересня 2021 року на базі Володимир-Волинського ліцею «Центр освіти». На ці потреби спрямують кошти державного бюджету.

Сьогодні, 6 липня, у стінах облдержадміністрації відбулася робоча зустріч. Під час заходу заступник голови ОДА повідомив присутніх, що надійшла оперативна інформація з Офісу президента: на Волині є можливість створити перший спортивний інтернат.

Начальник управління молоді та спорту ОДА Ігор Дмитришин повідомив: «За попередньою інформацією, з держбюджету мають виділити 4 млрд грн на реконструкцію та розбудову спортивної інфраструктури спортивних інтернатів та ДЮСШ на всю Україну. Орієнтовно, 40 млн грн з держбюджету може надійти на Волинь. Тому ми зібралися обговорити питання концепції розвитку спортінтернату та інфраструктури ДЮСШ».

Заступник голови ОДА Анатолій Костик розповів, чому розглядається заклад у Володимирі-Волинському, який потенційно може стати спортінтернатом: «Володимир-Волинський першим відгукнувся на повідомлення з ОП. Також депутат облради Андрій Бокоч раніше подав депутатське звернення, щоб розглянули можливість створення на базі міського ліцею спортивного відділення інтернатного типу».

Крім того, чиновник пояснив, що у навчального закладу є база, «яка найбільше з усіх районів готова і там є можливість відкрити спортінтернат».

У Володимир-Волинського ліцею є база, «яка найбільше з усіх районів готова і там є можливість відкрити спортінтернат».

«Зараз першочергово треба створити цей заклад. Є пропозиція, щоб на сесії облради у серпні колеги прийняли рішення про утворення окремої обласної комунальної установи на базі Володимир-Волинського ліцею. І головне, він буде на території Волинської області, звідки його вже ніхто не дасть забрати», - пояснив Андрій Бокоч.

Заступниця начальника управління освіти та науки ОДА Тетяна Соломіна процитувала чинне законодавство для присутніх, щоб роз’яснити всі моменти щодо утворення майбутньої установи.

«Положення про спортінтернат говорить, що заклад спеціалізованої освіти спортивного профілю, незалежно від підпорядкування і форми власності, може мати у своєму складі структурні підрозділи, у тому числі й філії на території області. У нас є хороший досвід обласного ліцею, де на базі його проживають і навчаються діти, а тренувальна база забезпечується іншою структурою. Тобто, у Луцьку можуть бути філії спортінтернату, який можливо відкрити у Володимирі-Волинському», - пояснила пані Тетяна на запит присутніх, частина з яких відстоювала, щоб спортінтернат відкрили у Луцьку.

Міський голова Володимира-Волинського Ігор Пальонка запевнив: «У місті є заклад, який відповідає критеріям спортінтернату і вже сьогодні розвиває дітей. Керівник закладу Валентин Вірковський багато років за допомогою депутатів обласної ради, меценатів, «тягнуть» заклад. І сталося так, що потрібно було співфінансування початкової школи – місто взяло її на свій бюджет і ми будемо фінансувати заклад надалі, щоб його підтримати. Тому, якщо ліцей має приміщення, матеріальну базу, навіщо ще щось вигадувати?»

Пан Вірковський розповів про спортивну і викладацьку базу ліцею, який він очолює, а також про досягнення його вихованців: «Зрозумійте, відкриємо ми спортінтернат в Луцьку чи у Володимирі-Волинському, чи ще десь – всі види спорту не підв’язати під один заклад. Бо видів спорту дуже багато, тому треба шукати шляхи співпраці. Не бачу проблем, коли є бажання територіальних громад, щоб їхні діти навчалися у спортінтернаті. Якщо є кошти, політична воля – це можна зробити. Ми рухалися до створення спортінтернату багато років й готували відповідну базу».

Перший заступник міського голови Володимира-Волинського, депутат Волиньради Ярослав Матвійчук - офіційна сторінка нагадав, що кілька місяців тому зустрічалися з головою облради Григорій Недопад і колегами Валентин Кошельник - офіційна сторінка, Андрієм Бокочем, щоб обговорити можливість відкриття спортінтернату в місті. Але, тільки силами області цей проект наразі неможливо реалізувати.

«Була думка вже наступного року розпочати процес створення спортінтернату і ми готували документи. Присутні озвучили вже достатньо аргументів, щоб прийняти об’єктивне рішення. У місті триває реконструкція центрального стадіону і ми вкладаємо понад 12 млн грн, щоб зробити його під всі стандарти. У «Центрі освіти» є відповідні поля. Сьогодні це той заклад, який відповідає усім вимогам і ми повинні об’єднатися.

Плюс - є менеджер Вірковський. Він зможе оперативно й ефективно управляти цим процесом. Якщо ми не дійдемо спільної думки, кошти освоять інші області, а ми не можемо цього допустити», - підсумував депутат.

Читайте також: Футболісти з Волині отримали новий спортивний інвентар (Фото)

З огляду на потребу оперативно відреагувати на запит Офісу президента, присутні на зустрічі в облдержадміністрації прийняли колегіальне рішення – невідкладно готувати пакет документів і виносити питання на найближчу сесію обласної ради, щоб на базі Володимир-Волинського ліцею вже 1 вересня запрацював спортивний інтернат.

Telegram Channel