Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
19 дітей та 70 онуків: у селах на Рівненщині жінки все життя – у декреті (Відео)

Отакої!

Фото fakty.com.ua.

19 дітей та 70 онуків: у селах на Рівненщині жінки все життя – у декреті (Відео)

Одна з родин населеного пункту має рекордні 19 дітей

Рокитнівський район на Рівненщині вважають рекордсменом за народжуваністю. В одному із сіл – Глинне – понад 600 багатодітних сімей.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Сам староста села Глинного підтверджує, що теж народився у багатодітній родині – його батьки мали 15 дітей, натомість у нього «лише» 9.

Одна з родин у селі має рекордні 19 дітей. Матір сімейства Світлана Ковалевич додає, що в декреті провела 30 років, стільки ж її старшому сину. Майже щомісяця родина святкує чийсь день народження.

19 дітей і 70 онуків – як живуть найбільші родини Рівненської області

В Україні майже 400 тисяч сімей, що мають трьох і більше дітей згідно  з підрахунком 2011 року. Близько 76,4 % від загальної кількості українських сімей з трьома і більше дітьми живуть за межею бідності.

Реклама Google

Діти з багатодітних сімей в Україні здобувають позашкільну освіту безоплатно. Сім'ям, які мають трьох і більше дітей, плата за харчування дітей у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах знижується на 50%.

19 дітей і 70 онуків – як живуть найбільші родини Рівненської області

Матерям, які народили п'ятеро або більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, встановлюються пенсії за особливі заслуги перед Україною, тобто встановлюється надбавка до нарахованої пенсії в розмірі від 35 до 40% прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність.

Читайте також: Мама в декреті: як з усім впоратися й бути бадьорою.

Telegram Channel