Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
На луцькому ринку за сурогатом алкоголю утворюються черги (Відео)

Порушення тут фіксують систематично.

Фото із сайту portal.lviv.ua.

На луцькому ринку за сурогатом алкоголю утворюються черги (Відео)

На луцькому ринку торгують сурогатним алкоголем. Містяни розповідають, що наливайки працюють роками, а зранку за незаконним спиртним навіть утворюються черги

Про це ідеться в сюжеті телеканалу Аверс, передає ІА Волинські новини.

На луцькому ринку торгують сурогатним алкоголем. Містяни розповідають, що наливайки працюють роками, а зранку за незаконним спиртним навіть утворюються черги.

Слідчо-оперативна група, своєю чергою, вилучила куплений алкоголь і запевнила, що проведе експертизу.

«Я побачила чергу: 5-6 чоловіків і жінка. Чомусь подумала, що там продають дешеву рибу. Думаю, теж стану, побачу, що то за риба. Як підходжу ближче, дивлюся, наливають просто в чарки. Звичайно, я зробила зауваження. Як наступного разу йшла, то побачила, що чоловік приходить із пустими пляшками, а взамін отримує повні з тим спиртом», – розказала лучанка про наливайку на ринку «Лучеськ».

Додала, що від тутешнього пійла страждає не одна сім’я: «Це вже край. Вважаю, що це насилля над жінками, дітьми, батьками... І ті, хто сюди ходить, кому тут наливають, страждають тяжко, вони залишилися без роботи, хворіють… Іде деградація населення. Мій сусід прийшов з АТО, він не реабілітувався – сюди заглядає».

Реклама Google

Журналісти зафіксували правопорушення на відео, підіславши в кіоск свого «покупця». Коли ж знімальна група увійшла всередину, поведінка продавчині кардинально змінилася – вона швидко спробувала сховати чарки. Переконує: вони з-під компоту, а в пляшках – олія. Як тільки почула, що журналісти викликають поліцію, поспіхом виштовхала знімальну камеру, зачинила контейнер і втекла.Працівники поліції відібрали пояснення, опитали людей із сусідніх контейнерів. Усі як один кажуть, що нічого не знають, нічого не бачили. А адміністрації ринку на місці не виявили.

Слідчо-оперативна група, своєю чергою, вилучила куплений алкоголь і запевнила, що проведе експертизу.

Заяву журналістів зареєстрували в районному управлінні.

Читайте також: У Києві хлопець стрибнув з мосту з... рюкзаком каміння (Фото 18+)

«Заяву будуть розглядати. Буде надіслана відповідь відповідно до чинного законодавства України. Будемо з’ясовувати, кому належить це приміщення, хто здійснює тут підприємницьку діяльність», – каже інспектор патрульної поліції Дмитро Хилюк.

Як інформують у муніципальній варті, контейнер, де продають сурогат, належить Малому Володимиру Васильовичу. Порушення тут фіксують систематично.

«Із початку цього року ми вже склали шість адмінпротоколів. Там є підприємець, але постійно змінюються продавці і протоколи складаються на інших людей. Дозвіл у них – на торгівлю звичайними продуктами», – зазначає заступник директора департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Роман Кулик.

Штраф за торгівлю сурогатом становить від шести до 13 тисяч гривень.

 

Telegram Channel