Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Сума вражає: назвали ціну ремонту мосту на трасі Львів - Луцьк

Реконструкцію мосту закінчать до кінця року, як і обіцяли.

Фото із сайту varianty.lviv.ua.

Сума вражає: назвали ціну ремонту мосту на трасі Львів - Луцьк

Міст через річку Західний Буг на трасі Львів – Луцьк, поблизу села Гайок (Кам’янка-Бузький район), обвалився ще на початку травня. Він був в аварійному стані і давно потребував ремонту

Поки що проїзд у цьому місці закритий. Однак Служба автомобільних доріг працює над тимчасовим мостом. На його монтаж знадобиться приблизно три тижні. Лише тоді можна говорити про відновлення руху трасою Львів-Луцьк, передає Вісник Розділля.

Зараз конструкцію тимчасового мосту очищують, фарбують та готують до монтажу. Паралельно на берегах річки Західний Буг працює техніка.

Зараз конструкцію тимчасового мосту очищують, фарбують та готують до монтажу. Паралельно на берегах річки Західний Буг працює техніка. Вона облаштовує місце для того, щоб можна було забивати палі, на яких монтуватимуть тимчасовий міст. 

За словами речника Служби автомобільних доріг у Львівській області Івана Бондара, на тимчасовому мосту буде організовано реверсний рух. Міст буде розрахований на проїзд транспорту загальною масою до 40 тонн. Рух  багатогабаритного вантажного транспорту буде заборонений. 

«Довжина старого мосту становить 118 метрів, ширина дороги, що пролягає по ньому, близько 6 метрів. Відповідно до обвалу рух мостом був можливий лише у реверсному порядку.  Після реконструкції ширину дороги розширять до понад 13 метрів та облаштують тротуари. Таким чином рух через міст буде забезпечений в обох напрямках», – розповів Іван Бондар

«З обох сторін стоятимуть запобіжні арки висотою 3 метри, щоб вантажні автомобілі не заїжджали на міст. Водночас їздити зможе громадський транспорт, легкові автівки, швидка», – зазначив Іван Бондар.

Читайте також: У Луцьку на Шевченка руйнується міст: коли почнуть ремонт

Тимчасовий міст також слугуватиме для демонтажу старої конструкції. На ньому розмістять спеціальні крани, за допомогою яких будуть проводити демонтаж стаціонарного мосту. 

Щодо вартості ремонту мосту раніше йшлося про 74 млн грн. Після всіх необхідних обрахунків сума зросла до понад 180 млн грн. 

Реконструкцію мосту закінчать до кінця року, як і обіцяли.

Telegram Channel