Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Самозванець» і«падло»: волинянин обписав батьківську хату прокльонами на сусіда

Та сама хата.

Фото – газета Вісник.

«Самозванець» і«падло»: волинянин обписав батьківську хату прокльонами на сусіда

У Раймісті колишнього Рожищенського району – скандал

На одній з хат з’явилися плакати з лайливими надписами. «Самозванцем», «нелюдом» та «падлом» на все село обізвали… вчителя. Той досі ні з ким конфліктів не мав, а тепер змушений терпіти неймовірне приниження. За що і від кого так перепало чоловікові на схилі літ, пише газета Вісник.

Ось такою спаплюженою стоїть батьківська хата Андросюків. Гарно пофарбована, з українським прапором, що розвівається над дахом, але з гнівними плакатами на стінах, що звернені до сусіда. Читати бридко, бо ж це бачать і дорослі, і діти: «Дурак? Ти тут ніхто», «Ти вс*аний пасічник», «Ти нелюд, я тобі дам», «Здоров, придурок», «Ти самозванець», «Падло, смердиш падлом, я не маю чим дихати»… Вказано прізвище, до кого адресоване звернення. І головне звинувачення вивішено на комині: «Злодій, заберись з краденої землі».

Хатина, що стала епіцентром сільських балачок, виявилася зачиненою. Селяни кількома словами обмовилися, що чоловік, який ті «білборди» сотворив, тут не живе. І взагалі, що його батьки склали заповіт не на нього, а на одну із сестер, тож він тут по закону й не хазяїн. Чого Микола Андросюк розпоясався, коментувати не стали, але на хату сусіда, з яким у нього виник конфлікт, вказали.

За парканом – добротний дім Радчуків. Його господар Володимир зустрів журналістів теж не надто привітно. Каже, втомився від тих образ, що «кричать» у його бік із сусіднього будинку, й говорити про них не хоче. Але слово за слово – розповів, що ті плакати з’явилися недавно, а до того лайливими словами були обписані стіни.

– То вже тягнеться з чотири роки. Чотири рази хата була обписана, він перекрашував, – з образою каже Володимир Якович. – Я фотографії маю (показує – авт.), з ними до юристів, у поліцію звертався. Але що з того?

Додає, що раніше у тій хаті були батьки Миколи.

 – По-сусідськи жили ми добре, ніколи ні за що не сварилися. Як старий Самійло відбив межу кілочками, так ми по тому й городилися. А тепер син каже, що я в них якусь землю забрав. Яку? У них все приватизовано, а в мене – ні! То що я міг вкрасти? – дивується і показує той клаптик, за який начебто зчинився шум-гам.

Мова про якісь кілька метрів. Видно, що раніше на тій землі був квітник. Володимир Радчук, розповідаючи, як сусід порізав огорожу, знищив виноград та почав на його території встановлювати свої порядки, тільки рукою махнув. Мовляв, марна та справа – нерви свої витрачати.

– Я з ним конфлікту не маю, – врешті сердито сказав. – У проекті вказано, де межа, то хай в суд йде, як впевнений, що прав. А що ти мене паплюжиш? Та в нього вже все кругом у скандалі, від нього почала родина відказуватися.

А сестра Тетяна додає: « Позорище! Просила вже Колю не раз, щоб вибрався з батьківської хати».

У Миколи Андросюка є ще дві сестри та троє братів. Один з них, Володимир, живе у Раймісті.

Журналісти поцікавились у нього, то хто ж у батьківській хаті хазяїн і за що така моральна помста сусідам?

– Я при батьках жив до їхньої смерті, – момив чоловік. – Сусід наш, вчитель, – хороша людина. Справді, ніколи ніяких сварок ні за що не було. Батьки давно повмирали, а хату заповіли сестрі Тані, яка живе у сусідньому селі. То вона по закону є власниця. А фактично хазяйнує Коля.

– Мені батько так казав: як буде хто в хаті жити, пусти, а як ні – продай, – згадує Тетяна Глинюк. – Ми не продавали. Бо один наш брат, що в Афгані служив, туди переїхав. А Коля його вигнав…

– Уявіть, ні хата, ні земля не його. А він взяв і повикидав звідти усі братові речі, навіть холодильник на дорогу висунув. Я вступився. А Коля взяв лопату і вдарив мене, – каже Володимир Андросюк. – То тепер я з ним навіть не говорю. Ну як так можна? Ні встиду, ні совісті не має. Веде себе, як паршивий кіт: пустили в хату – виліз на стіл і напаскудив. Я йому казав, що такого, як він робить, у Волинській області ще не було! А може, й у всій Україні.

А сестра Тетяна додає:

– Позорище! Просила вже Колю не раз, щоб вибрався з батьківської хати. Бо де ж таке нам всім сміховисько зробити? Сил більше нема… А перед сусідом соромно.

Читайте також: Відгадайте запитання – отримайте 200 гривень: «Письмецо в конверте погоди – ​не рви…»

Джерело: Газета Вісник
Telegram Channel