Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Синоптики попереджають про негоду: які регіони накриють грози і шквали

Синоптики попереджають про небезпечні метеорологічні явища в Україні.

Фото з відкритих джерел.

Синоптики попереджають про негоду: які регіони накриють грози і шквали

Погіршиться погода 18 і 19 липня.

Синоптики попереджають про небезпечні метеорологічні явища в Україні.

Про це з посиланням на дані Укргідрометцентру повідомили в ДСНС. 

Зазначається, що в неділю, 18 липня, у найближчу годину на півночі погіршиться погода: будуть грози, а подекуди град та шквали. Такі погодні умови утримаються до кінця цієї доби. 

Погіршиться погода в Києві та Київській області. 18 липня синоптики обіцяють грози, град та шквали 15-20 м/с. Не покращиться ситуація і 19 липня: будуть регіоні грози, вдень місцями град та шквали 15-20 м/с .

У західних, вдень і в північних, Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях - грози, місцями град та шквали 15-20 м/с.

У понеділок, 19 липня у Карпатах будуть значні дощі. У західних, вдень і в північних, Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях - грози, місцями град та шквали 15-20 м/с.

Попри грози та шквали, буже спекотно, повідомляють синоптики. В Україні утримається спекотна погода з температурою. Вночі обіцяють +16-23°, а вдень - 30-35° вище нуля.  Лише в понеділок у північних областях температура опуститься до +25-30°. У західних областях буде прохолодніше: температура опуститься до +21-26°.

Як повідомлялося, погода в Україні у липні буде різною - і спекотною, і одночасно багатою на опади, говорить народний синоптик Леонід Горбань. Згідно з його розрахунками, у липні очікується багато дощів та бур, будуть і аномально спекотні дні.

Читайте також: З авіарейсу на Туреччину зняли чоловіка, бо відмовлявся одягати маску і облаяв інших пасажирів

Джерело: ТСН
Telegram Channel