Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
На Волині випробували один з найдовших еко-маршрутів (Фото)

Екомаршрут охоплює близько 40 природних та історичних пам’яток Волинської та Рівненської областей.

Фото Суспільного.

На Волині випробували один з найдовших еко-маршрутів (Фото)

На Волині презентували один з найдовших на Волині екологічних маршрутів, протяжність якого майже 150 кілометрів.

Про це розповіла Суспільному очільниця ГО «Волинська фундація» Анна Данильчук.

Новий екомаршрут «Волинський спадок» включає близько 40 природних та історичних пам’яток Волинської та Рівненської областей. У презентації маршруту, яке відбулося 18 липня, взяло участь близько півсотні учасників.

До історико-культурних пам’яток маршруту входять: Олика, Залісоче, Цумань, Деражне, Клевань, Білівське городище, Пересопниця та Новожуківське городище.

Впродовж дня екскурсанти відвідали: костел Благовіщення, озеро Безодня, Клеванський замок, Білівське городище та музейний комплекс Пересопниця.

За словами Анни Данильчук, маршрут підходить для автомобільної подорожі, веломандрівки та пішого походу.

Загалом до історико-культурних пам’яток маршруту входять: Олика, Залісоче, Цумань, Деражне, Клевань, Білівське городище, Пересопниця та Новожуківське городище.

Природно-заповідні об’єкти маршруту включають: НПП «Цуманська пуща», пам’ятки природи «Горинські крутосхили», «Суський заказник«та «Городищенські дуби», заказники «Кормин» та «Чортове болото». Кожен відрізок маршруту позначений туристичною маркою, що відповідає міжнародним стандартам. На історичних об’єктах встановлені інформаційні стенди з QR-кодами, де можна завантажити карту.

На черзі відкриття маршруту в Олиці-Залісоче, яке відбудеться 21 липня та в Цумані-Цуманській пущі-Деражному – 25 липня. Маршрут «Волинський спадок» реалізують в рамках конкурсної програми «Культура+» Українського культурного фонду.

Читайте також:  Три максимуми на двох: двійнята з Луцька, які набрали рекордні бали на ЗНО, розповіли, ким хочуть стати

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Суспільне Волинь
Telegram Channel