Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На піску для «Великого будівництва» Зеленського наварюють по 500% – Загребельська

Кілометр доріг при Зеленському подорожчав...

Фото Діло.

На піску для «Великого будівництва» Зеленського наварюють по 500% – Загребельська

Пісок, який купується для проєкту «Велике будівництво» Володимира Зеленського, за документами коштує уп’ятеро дорожче від ціни на легальному кар’єрі

Про це пише державна уповноважена Антимонопольного комітету України у 2015—2019 роках Агія Загребельська у Facebook.

«Купити пісок на легальному кар‘єрі за 65 грн, а закласти в кошториси за ціною понад 300 грн – маржинальність 500%. На пісок з нелегального кар‘єру маржинальність може досягати й 1000%», – наголошує Загребельська.

Реклама Google

«Ці нескромні доходи оплачуються з державного бюджету, тобто з наших грошей. І далі розтікаються по гаманцях дорожньої мафії та Зеленського і Ко. «Автомагістраль-Південь» за два роки отримала вже підрядів на суму понад 80 млрд грн – це понад 3% річного державного бюджету. А тепер на прикладі піску спробуйте бодай уявити, скільки з цих коштів було тупо вкрадено. І мова лише про одного субпідрядника Великого будівництва Зеленського, хоча й найбільшого», – пише юристка.

9 з 10 великих закупівель цього тижня – дороги. Більше нічого «великого» купувати державі, як виявилось, не потрібно.

«Вся країна працює на дорожній картель Зеленського. 9 з 10 великих закупівель цього тижня – дороги. Більше нічого «великого» купувати державі, як виявилось, не потрібно», – іронізує Загребельська.

«Поки я писала цей пост, «Автомагістраль-Південь» освоїла ще 4 млн грн. Адже саме з такою швидкістю 4 млн на годину або 95 млн грн на добу компанія витрачає наші гроші», – обурюється Загребельська.

Читайте також: «Слуги народу» зроблять депутатом 28-річного безробітного хлопця​.

Telegram Channel