Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Без «латок і «марсіанських кратерів»: як у волинському селищі відремонтували дорогу (Фото)

Дорога М-19 у Голобах набула нового вигляду.

Фото Служби автомобільних доріг.

Без «латок і «марсіанських кратерів»: як у волинському селищі відремонтували дорогу (Фото)

Автомобільна дорога М-19 Доманове (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест) є однією з найважливіших транспортних артерій Волині

Відновлювати цей міжнародний автошлях в області розпочали з ділянки з найінтенсивнішим транспортним потоком, що пролягає між містами Ковель та Луцьк. Стартували зі сторони обласного центру і, керуючись маршрутним принципом, дорожники рухаються у напрямку міста залізничників.

Упродовж 2016-2019 років відремонтували 32,6 км дороги М-19. У 2020 році відновлювали ще понад 42 км, з яких 28 км уже введено в експлуатацію. Цьогоріч відтинок від Луцька до Ковеля завершать ремонтувати на всій протяжності.

 Через брак фінансування упродовж багатьох років тут не було ніяких ремонтів, окрім так званого ямкового, що лишав по собі «латку на латці». 

Ділянка автошляху М-19, що пролягає селищем Голоби, донедавна лишалась єдиною на відтинку Ковель – Луцьк, що потребувала невідкладного ремонту. Через брак фінансування упродовж багатьох років там не було ніяких ремонтів, окрім так званого ямкового, що лишав по собі «латку на латці». Із часом й він став нерезультативним. Відтак стан покриття дороги по Голобах та підходах до селища водії небезпідставно порівнювали з марсіанськими кратерами. Однак це вже в минулому – з червня й на цьому відрізку запрацювала дорожня техніка і вже сьогодні від вибоїн не лишилось й сліду.

Тепер ця 6-кілометрова ділянка, встелена першим шаром асфальту, а під ним укладена міцна багатошарова основа нового дорожнього одягу.

Згодом ще буде влаштовано верхній шар дорожнього покриття зі щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші. А поки проводять інші ремонтні роботи – облаштовують засоби заспокоєння руху, влаштовуються дренажні системи тощо. Ділянку автошляху М-19 у селищі Голоби ремонтує підрядне підприємство ТзОВ «Автомагістраль-Південь».

Проміжний результат роботи дорожників – на порівняльних світлинах.

Читайте також: Навколо Луцька планують будувати об’їзну дорогу

Джерело: Служба автомобільних доріг області
Telegram Channel