Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Ферзі зійшлися в луцьких підземеллях (Фото)

Хто зна, чи помічали шахісти красу полотен, що сусідили з ними.

Фото Сергія Наумука.

Ферзі зійшлися в луцьких підземеллях (Фото)

У Луцьку відбувся шаховий турнір

У Міжнародний день шахів в луцькій галереї «Образ» пройшов шаховий турнір. Тож поруч з картинами в підземеллі зібралися любителі інтелектуальної гри з усієї області.

– Змагання проходять по швейцарській системі, у 7 турів, по виду «швидкі шахи - рапід», – розповіла суддя національної категорії Олена Черняк.

Участь у змаганнях взяли спортсмени з Луцька, Ковеля, Володимира-Волинського, Нововолинська та Заболоттівської громади – усього 24 прихильники інтелектуальної гри.

Голова Волинської шахової федерації Андрій Ковальчук побажав усім перемоги. Він розповів, що має чимало планів на майбутнє. Хоче розвивати і популяризувати шахи в області. На його думку, цей інтелектуальний вид спорту займає недостатнє місце, хоча може мати значно більше прихильників. Тож у задумах – проведення турнірів, сеанси одночасної гри тощо.

Читайте також: На найпопулярнішому озері України провели масштабні спортивні змагання (Фото)

Участь у змаганнях взяли спортсмени з Луцька, Ковеля, Володимира-Волинського, Нововолинська та Заболоттівської громади – усього 24 прихильники інтелектуальної гри.

– Один з учасників турніру – майстер спорту міжнародного класу Василь Неділько. Це один з найтитулованіших спортсменів Волині. Є кандидати у майстри спорту. Є бронзовий призер чемпіонату світі Данило Слепчук з Луцька. Є перспективні шахісти Станіслав Бондаренко з Ковеля, Андрій  Дячук з Володимира-Волинського. Тут зібралися гравці серйозного рівня.

– Шахами я зацікавився з п’яти з половиною років. Мене привів у секцію  тато. Спочатку мені не сподобалося. Півроку я ходив, бо мене батько заставляв. А потім воно пішло і я почав з охотою тренуватися. Зараз мені 11 років. У 2017 році на чемпіонаті в Мінську у віковій категорії до 8 років я зайняв третє місце, – розповів Данило Слепчук. – Наступного року зайняв 7 місце у категорії до 10 років. Поєдную шахи з баскетболом та легкою атлетикою. Тепер я займаюся онлайн з тренером з Миколаєва Пен Лі Мін. Він кореєць, але розмовляє російською. Ми розбираємо з ним комбінації.


Бронзовий призер світу Данило Слепчук.

 

 

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel