Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Крики, шум, кров: пасажир польського автобуса, який перекинувся на Рівненщині, розповів про пережите

Автобус злетів в кювет.

Фото поліції Рівненщини.

Крики, шум, кров: пасажир польського автобуса, який перекинувся на Рівненщині, розповів про пережите

Аварія  сталася в ніч з п’ятниці на суботу, 17 липня, близько четвертої ранку, на трасі перекинувся автобус міжнародного перевезення Київ – Вроцлав

Рівненський журналіст Тарас Давидюк розповів історію друга-пластуна з Рівненщини, який був у тому автобусі та рятував постраждалих. 

Чоловікові пощастило фізично не постраждати у тій аварії, тож він почав надавати допомогу. У автобусі на момент ДТП перебувало більше 40 пасажирів. Травмувалися 23 особи, 16 – госпіталізували. Тієї ночі шість бригад «швидкої» надавали допомогу потерпілим. Втім, допомогу надавали не лише медики і рятувальники, а й вцілілий пасажир. Чоловік виявив бажання не називати свого імені.

– Коли автобус перекинувся, на мене впало двоє пасажирів. Перше, що я зробив, це вивільнився і перевірив, чи цілі руки та ноги. Злякався, бо відчув, що на мені кров. Але виявилося, що це поранив руку один із чоловіків, який привалив мене. Багатьом в автобусі пощастило менше. Були рани обличчя, сильні забої, порізи, переломи. Дехто із людей отримав порізи на ногах, бо покинули автобус босими. Це була ніч, тому люди до моменту аварії спали, хтось роззувся, – розповів він.

Багатьом в автобусі пощастило менше. Були рани обличчя, сильні забої, порізи, переломи. Дехто із людей отримав порізи на ногах, бо покинули автобус босими.

– Ми почали оперативно вивільняти і виводити людей на вулицю. Водій вибив переднє скло і цим самим звільнив прохід. Ми не чіпали, тих, кому зайві рухи могли нашкодити. Хтось викликав швидку.

Медики приїхали дуже оперативно. Спочатку була одна машина, згодом приїхали й інші. Вони оглянули усіх. Згодом я разом із чоловіками, які не постраждали допомагали медикам на ношах виносити тих, кому була потрібна допомога. Коли приїхали рятувальники, то вони професійно виконували усю роботу. У салоні була жінка, яку затисло кріслами і було видно, що в неї переломи. Її вивільняли рятувальники, - розповів очевидець аварії. 

Нагадаємо, 17 липня автобус перекинувся у кювет. На момент ДТП в автобусі перебувало 40 людей. Всі громадяни України.

Читайте також:  Лучанин, який вбив жінку і доньку, був тираном і часто знущався з них

 

 

 

Джерело: ЧаРівне
Telegram Channel