Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
В Україні заборонять продавати алкоголь і цигарки у супермаркетах?

Хто зна...

Фото УНН.

В Україні заборонять продавати алкоголь і цигарки у супермаркетах?

У Верховній Раді зареєстрували проект закону № 5805, який має на меті заборону продажу алкоголю і цигарок у магазинах і супермаркетах

Про це пише УНН з посиланням на дані на офіційному сайті ВР.

Зокрема, законопроектом пропонується заборонити продаж алкоголю та цигарок у приміщеннях торговельних організацій, що здійснюють торгівлю продуктами харчування, товарами дитячого асортименту або спортивними товарами.

Так, законопроект передбачає, що продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння може здійснюватись виключно у спеціалізованих стаціонарних торгівельних точках (магазинах), де інші товари, крім перелічених, не продаються.

Пропонується заборонити продаж алкоголю та цигарок у приміщеннях торговельних організацій, що здійснюють торгівлю продуктами харчування, товарами дитячого асортименту або спортивними товарами.

Зокрема, у документі йдеться про те, що заборона на продаж діятиме у приміщеннях та на території закладів освіти, закладів охорони здоров’я (крім ресторанів, розташованих на території санаторіїв), у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі), у місцях проведення спортивних змагань за участю дітей, з торгових автоматів, на полицях самообслуговування (крім тютюнових виробів у блоках та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, пива). Поштучно (для тютюнових виробів, крім сигар), у споживчих упаковках, що містять менш як 20 сигарет, з рук, у невизначених для цього місцях торгівлі.

Цим законопроектом зберігається заборона також продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби або електронні сигарети, пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння.

Також пропонуються значні штрафні санкції за порушення таких нововведень - десять прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених законом на час сплати штрафу.

Читайте також: На Волині відкрили ще одну сімейну молочну ферму.

Telegram Channel